Jégkorong: a DVTK „átvette” Miskolctól a Jegesmedvéket

Vágólapra másolva!
2015.07.23. 11:49
Minden bizonnyal DVTK Jegesmedvék néven folytatja létezését a legutóbbi idényben magyar bajnok, Mol Liga- és Magyar Kupa-győztes Miskolc jégkorongcsapata.

„A Miskolci Jegesmedvék felveszik a DVTK nevet, mivel változatlan szakmai irányítás mellett megújul a klub tulajdonosi háttere – szólt a klub kommünikéje. – A Jegesmedvék csatlakoznak a miskolci sporthagyományokhoz, és az őszi szezontól kezdve felveszik azt a nevet, amely 1910. február 6-tól a legerősebb márkanév a miskolci sportéletben. Egyidejűleg a tulajdonosi háttér megerősítése érdekében csatlakozik a klubhoz Miskolc városa és a Borsodsport Invest Kft., de a többségi tulajdon és a szakmai irányítás közösségi kézben marad. Az erről szóló sajtótájékoztatót csütörtök délelőtt tartják meg a miskolci polgármesteri hivatalban.”

A változás annyit jelent, hogy ránézésre a hokicsapat a DTVK egyesület egyik szakosztálya lesz, ám ennél azért nagyobb önállóságot élvez majd, hiszen a többségi tulajdon marad az eddigi vezetőségnél, ugyanakkor a többi sportággal azonos név alatti megjelenés hasznos lehet a támogatókeresésnél. Az egységesítés viszont fájdalmasabb módosításokat is igényel, mert például a DTVK alapszínei a piros és a fehér, a Jegesmedvék pedig sárga-feketében játszottak egészen tavalyig. Akkor a sárgát megritkították a mezeken: a hazai szinte teljesen fekete, az idegenbeli szinte teljesen fehér volt. Talán nem véletlenül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik