Jégkorong, KK: DAB-bravúr a dániai rajton

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.22. 21:39
A jégkorong Kontinentális Kupa harmadik körében az E-csoportban szereplő Dab.Docler első mérkőzésén egygólos hátrányról fordítva eggyel győzött a házigazda SonderjyskE Vojens ellen a dániai Vojensben.

Gól nélküli első harmadot követően a második felvonás elején a dánok jutottak előnyhöz, de a játékrész közepén a vendégek 41 mp alatt lőtt duplával fordítottak – előbb Somogyi Balázs, majd Hüffner Adrián talált be –, amely, mint később kiderült, egyben győzelmet is ért. A dunaújvárosiak többet lőttek kapura, mint ellenfelük – nem mellékesen pontosabbak és eredményesebbek is voltak –, kapujukban Peter Sevela 24 lövésből 23-t hárított.

A csoport másik összecsapásán a norvég Stavanger Oilers szétlövéssel kerekedett a fehérorosz Neman Grodno fölé. Pedig a Grodno a 29. percig kétgólos előnyben játszhatott, ami másfél perces gyors gólváltást követően egyre csökkent, és a második harmad végére el is tűnt. A döntés végül a rávezetésekre maradt, amelyet a negyedik pár után a norvégok nyertek meg 3–2-re. A mérkőzés hőse a győztes csapat támadója, Christian Dahl-Andersen lett, aki a 3–3-t jelentő gól után a szétlövésben kétszer volt eredményes.

A csoportból a győztes jut be a január 10-12-ei négyes Szuper Döntőbe, ahol a rendező francia Rouen Dragons (Vas János együttese) és az ukrán Donbass Doneck már biztos résztvevő.

JÉGKORONG KONTINENTÁLIS KUPA, 3. KÖR
E-CSOPORT, 1. FORDULÓ

SONDERJYSKE VOJENS (dán)–DAB.DOCLER 1–2 (0–0, 1–2, 0–0)
Vojens, 1848
néző. V: Ansons (lett), Sindler (cseh), Jörgensen, Riisom-Birker (mindkettő dán)
VOJENS: Madsen – Gotto, Galbraith, Walton, Quirk, Frank – Eskesen, Levokari (1), Walters, Spelling, H. Nielsen – Overmark, Andrews, Eskildsen, Forster 1, Lund – Sorensen, Jepsen, Stockfisch, Skov. Edző: Dan Ceman
DAB: Sevela – Huba, Erdélyi T., Peterdi, Hurtaj, Ladányi 1 – Lindgren, Hüffner 1, Szappanos, Gröschl, Pavuk – Jabornik, Nagy R., Papp V. (1), Somogyi 1, Hegyi Á. Z. – Szabados, Virág T., Galanisz, Azari, Kiss Á. Edző: Stephan Lundh
Gólok. 24:11: Forster (Levokari, 1–0). 31:36: Somogyi (Papp V., 1–1). 32:17: Hüffner (Ladányi, Hurtaj, 1–2)
A csoport másik mérkőzésén
Stavanger Oilers (norvég)–Neman Grodno (fehérorosz) 4–3
(0–1, 3–2, 0–0, 0–0, 1–0) – szétlövéssel
A TOVÁBBI PROGRAM
Szombat
15.30: Stavanger–DAB
19.30: Vojens–Grodno
Vasárnap
15: DAB–Grodno
19: Vojens–Stavanger

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik