Kevin Primeau a Volán új vezetőedzője

Vágólapra másolva!
2010.10.23. 15:44
null
Eric Johansson játékával is számolhat az új edző
Kevin Primeau-t nevezték ki a Sapa Fehérvár AV 19 jégkorongcsapatának edzőjévé. Az 55 éves szakember az 1980–1981-es NHL-idényben két mérkőzésen játszott a Vancouver Canucks együttesében, 1991-től 1997-ig az Edmonton Oilers segédedzőjeként tevékenykedett. A csapat új játékossal is erősödött, a kanadai-svéd center, Eric Johansson is Fehérváron folytatja pályafutását.

A Sapa Fehérvár AV 19 csapata a szezon végéig érvényes szerződést kötött Kevin Primeau vezetőedzővel, illetve a kanadai-svéd center Eric Johanssonnal.

Az ötvenöt esztendős Kevin Primeau-nak jelentős edzői múltja van. Hat évig volt az NHL-es Edmonton Oilers másodedzője, majd Európában dolgozott vezetőedzőként. Megfordult Németországban a Köln és a Berlin csapatánál, a svájci első osztályban az Olten együttesénél, de dolgozott az osztrák ligában is, a Klagenfurt csapatánál. Vezetőedzőként mérkőzéseinek 72 százalékát nyerte meg.

A trénert azután nevezték ki a fehérvári csapat élére, hogy a korábbi edzőt, Ulf Weinstockot a klubvezetőség felmentette a munkavégzés alól.

De nemcsak új edző, hanem új játékos is érkezett Fehérvárra: a klub tájékoztatása szerint Eric Johansson is a Volánban folytatja pályafutását.

A kanadai-svéd kettős állampolgárságú Johanssont 2000-ben draftolta a Minnesote Wild. Ezt követően három szezont töltött az AHL-ben érdekelt Albany River Ratsnél, amelyben 151 mérkőzésen 53 pontot gyűjtött. A svéd elitszériában előbb a Mora, majd a HV71 csapatát erősítette, 137 meccsen 65 pontot gyűjtve. A 2007–2008-as szezonban svéd bajnoki címet szerzett a HV71 együttesével. Legutóbbi két szezonjában a Leksand csapatában játszott, amelyben 94 meccsen 83 pontot szerzett.

A huszonnyolc esztendős center hétfőn érkezik Magyarországra, míg Kevin Primeau pénteken csatlakozik új csapatához, és megtekinti a Sapa Fehérvár AV 19 jesenicei vendégszereplését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik