Henrik Zetterberg vezetésével a Detroit legyőzte a San Josét

Vágólapra másolva!
2009.02.26. 08:58
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság legutóbbi játéknapján a címvédő Detroit Red Wings Henrik Zetterberg vezetésével (és két góljával) hazai pályáján 4–1-re legyőzte a ligaelső San Jose Sharksot. A New York Rangers új vezetőedzője, John Tortorella vereséggel mutatkozott be csapatánál, a Rangers szétlövés után kapott ki 2–1-re Torontóban.
Henrik Zetterberggel (jobbra) a ligaelső védelme sem bírt
Fotó: Reuters
Henrik Zetterberggel (jobbra) a ligaelső védelme sem bírt
Henrik Zetterberggel (jobbra) a ligaelső védelme sem bírt
Fotó: Reuters
Henrik Zetterberggel (jobbra) a ligaelső védelme sem bírt

Az NHL legutóbbi játéknapján mindössze négy mérkőzést rendeztek, mégis volt miről beszélni. A detroiti Joe Louis Arenában összecsapott a liga legjobbjai között számon tartott címvédő Red Wings és a ligát vezető San Jose Sharks.

A Detroit 4–1-re megnyerte a mérkőzést, így a San Jose ebben a szezonban egy lőtt gól mellett tíz kapottat jegyez Detroitban. A mérkőzés hőse a nemrégiben 73 millió dollár ellenében 12 évre szóló új szerződést aláíró Henrik Zetterberg volt, aki két gólt jegyzett.

Zetterberg első góljánál 2–0 volt az állás, mégis döntő jelentőségű volt a gól, hiszen a San Jose gólját 2–0 után előbb megadták, majd mégis szabálytalannak ítélték, és a svéd találata előtt épp kiállították a detroitiak egyik legjobbját, Pavel Dacjukot. Zetterberg azonban korongot szerzett, és védőjét lesprintelve, majd csúnyán átverve (360 fokkal megpördült a tengelye körül, miközben ellenfele elszállt, mint a győzelmi zászló) a kapu jobb oldalába helyezett.

„Próbáltam visszaérni. Szép is lett volna megállítani őt a hihetetlen gyorsasága mellett, ám nem sikerült” – mondta az esetnél a védő szerepét eljátszó Christian Ehrhoff, aki hamarosan javított valamelyest, hiszen a San Jose általa szépített. Ám a mérkőzés hajrájában Zetterberg második gólja mindent eldöntött, hiszen a Cápák nem nagyon bírtak a remek napot kifogó Ty Conklin kapussal, aki 34 védést mutatott be a mérkőzésen.

John Tortorella, a New York Rangers újdonsült vezetőedzője igazán pechesnek mondhatja magát, hiszen együttese karnyújtásnyira volt a győzelemtől Torontóban, ám a Maple Leafs a hosszabbítás utáni szétlövéssel megnyerte a mérkőzést.

A Pittsburgh Penguins Petr Sykora góljával 1–0-s szerény győzelmet aratott a liga a leggyengébb alakulata, a New York Islanders felett, míg a Philadelphia szoros mérkőzésen 2–0-ra győzött a Los Angeles Kings ellen.

NHL

ALAPSZAKASZ, 134. JÁTÉKNAP
Philadelphia Flyers–Los Angeles Kings 2–0
Detroit Red Wings–San Jose Sharks 4–1
Pittsburgh Penguins–New York Islanders 1–0
Toronto Maple Leafs–New York Rangers 2–1 – szétlövéssel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik