Vas János szerint új még nekünk ez a szint, de büszke a csapatra

Vágólapra másolva!
2009.02.06. 10:11
Kikapott 7–3-ra a magyar válogatott a lettektől az olimpiai selejtező első napján, de főleg a három szerzett találat és a harmadik harmad első felében nyújtott játék miatt büszke lehet magára. Ma 14 órakor az Ukrajnától vereséget szenvedő Olaszország következik.
A mieink ritkán vezettek támadást a lettek ellen, de 14 lövésünkből három gól született
Fotó: Edijs Palens
A mieink ritkán vezettek támadást a lettek ellen, de 14 lövésünkből három gól született
A mieink ritkán vezettek támadást a lettek ellen, de 14 lövésünkből három gól született
Fotó: Edijs Palens
A mieink ritkán vezettek támadást a lettek ellen, de 14 lövésünkből három gól született

JÉGKORONG OLIMPIAI SELEJTEZŐ


Adatbank – minden egy helyen!
„Újak vagyunk mi még ezen a szinten, de szórakoztató ilyen mérkőzéseken játszani. Volt egy kis szerencsénk a két megpattanó lövéssel, a végére pedig belejött Lettország, ám akkor is nagyok voltunk” – összegzett a magyar válogatott legmagasabban jegyzett tagja, Vas János a nyitó napi 7–3-as vereség után.

Ez a találkozó valóban megmutatta, hogy milyen játékerőt képvisel egy, az „A-csoport” középmezőnyéhez tartozó ellenfél (a világranglista 11. helyezettje). A divizió 1-es szinthez szokott mieinknek még edződniük kell ehhez a minőséghez, de az első két harmad megmutatta, hogy jó úton járnak. Erről beszélt a találkozó után Pat Cortina szövetségi kapitány is.

„Boldog vagyok. Nem lehetek elégedetlen, még akkor sem, ha a hét kapott gól mégiscsak hét kapott gól. Ez az egyetlen igazi negatívuma a meccsnek, hiszen a gólkülönbség azért számít” – kezdte értékelését a találkozó után a kapitány.

„A bírókra nem mondok semmit, mert felhívtam a fiúk figyelmét arra, hogy a világranglista huszadikja ellen igenis be fogják fújni a legapróbb szabálytalanságokat egy olyan csapat otthonában, amely a torna favoritja. Ez így van és kész. A védőknek rafináltabbnak kell lenniük, mert ennél csak nagyobb gondokkal kell majd szembenéznünk áprilisban” – fogalmazott Pat Cortina, aki külön is kiemelte Szuper Levente teljesítményét.

„Ha nincs Szuper Levi, akkor az első harmadban kivégeznek minket” – mondta a szakember.

Magyarország ma 14 órától az olasz válogatottal (14.) találkozik, amely tegnap némi meglepetésre 3–2-es vereséget szenvedett Ukrajnától (17.). Attól az ukrán együttestől, melyet a mieink a tavalyi szapporói divizió 1-es vb-n legyőztek, kiharcolva ezzel az „élvonalbeli” (korábbi nevén: A-csoportos) világbajnokságon való szereplést.

Az olaszok elleni találkozótnyomon követheti élő tudósításunkból!


A TOVÁBBI PROGRAM

02.06. Olaszország–Magyarország 14.00 (TV: m1, CSÚSZTATOTT, 14.50)
02.06. Ukrajna–Lettország 18.00
02.08. Magyarország–Ukrajna 12.00 (TV: m1, 12.10)
02.08. Lettország–Olaszország 16.00


A CSOPORT ÁLLÁSA

1. Lettország 1 1 7–3 3
2. Ukrajna 1 1 3–2 3
3. Olaszország 1 1 2–3 0
4. MAGYARORSZÁG 1 1 3–7 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik