A Washington és a San Jose nyerte meg a főcsoportrangadókat

Vágólapra másolva!
2009.01.18. 08:47
Címkék
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság, az NHL 100. játéknapján összesen 11 mérkőzést rendeztek, amelyek közül hét találkozón is a vendégcsapat tudott győzni. A keleti első Boston Bruins 2–1-re kikapott a haza pályán kiváló Washington Capitals otthonában. A bajnok Detroit Red Wings egyik fő riválisához, a San Jose Sharkshoz látogatott, és kikapott 6–5-re, ezzel a Sharks ismét vezeti a ligát. A Montreal az ottawai derbin szétlövés után nyert.
A Montrealnak Kovaljov szerezte meg a vezetést, majd a végén is ő döntött
Fotó: Reuters
A Montrealnak Kovaljov szerezte meg a vezetést, majd a végén is ő döntött
A Montrealnak Kovaljov szerezte meg a vezetést, majd a végén is ő döntött
Fotó: Reuters
A Montrealnak Kovaljov szerezte meg a vezetést, majd a végén is ő döntött

Méltó csatákkal „ünnepelte meg” az NHL, hogy a 2008–2009-es alapszakaszban is eljutottak a 100. játéknaphoz, hiszen a Keleti és Nyugati főcsoportban egyaránt egy-egy nagy rangadó fűszerezte a mérkőzések sorát.

A ligát 70 pontjával vezető Boston Bruins cseppet sem kellemes látogatás elébe nézett, hiszen a hazai pályán az idényben remek teljesítményt nyújtó Washington Capitals otthonába érkezett vendégségbe.

A második harmad elején a Boston szerzett vezetést Marc Savard góljával, ám hamarosan érkezett a válasz: Mike Green jó egy perc múlva szépített. A kiélezett mérkőzést végül Alekszander Szjomin találata döntötte el a záró játékrészben.

Hogy a mérkőzés mennyire feszült volt, jelzi, hogy a Bruce Boudreau, a hazaiak vezetőedzője így kezdte a találkozót értékelő nyilatkozatát: „A meccs hangulata és a játék egyaránt a rájátszást idézte.” Annak ellenére, hogy csapata győzelmével a második helyen áll Keleten, Boudreau nem ragadtatta el magát. „Még korai a rájátszásról beszélni. Remélem, hogy elérjük a célunkat, reméljük, pályán leszünk még májusban is.”

A Bostonnak december 10-e óta ez volt az első veresége, hét meccset nyertek azóta, legutóbb is épp a Washingtontól kaptak ki.

Miközben a fővárosiak a „bocsokat” verték meg, keleten még a Montreal is fontos mérkőzést nyert. Ugyan az Ottawa gyengélkedik a szezonban, azonban a kanadai derbi mindig presztízsjellegű. A Montreal fordulatos mérkőzésen nyert 5–4-re – szétlövés után.

Alekszej Kovaljov lőtte az első gólt a Montrealnak, majd a szétlövésben is az ő találata döntött, ám a Senators is megérdemel egy fejbiccentést: az ottawaiak 3–1-ről, majd 4–2-ről álltak talpra Dany Heatley (2 gól) vezetésével, ám győzniük végül nem sikerült.

Maxim Lapierre – aki Kovaljov mellett szintén gólra váltotta a maga büntetőjét – nemcsak a győzelemnek örült. „A legnagyszerűbb, hogy megszereztük a két pontot, és hogy a Boston veszített ma este. Ez óriási! Remek formában voltunk mostanában, nem számít, hogy szereztük meg most a pontokat” – mondta Lapierre.

A nap utolsó mérkőzésén a nyugati listavezető San Jose fordulatos mérkőzésen legyőzte a bajnok Detroitot, így a Bostont megelőzve ismét a liga élére ugrott. Az első harmad után a Sharks vezetett, majd Marian Hossa és Joe Franzen találataival (Pavel Dacjuk két asszisztja mellett) fordított a Red Wings. A folytatásban azonban a vendéglátó volt pontosabb, és Patrick Marleau találata után már csak szépítésre futotta a vendégtől. A mérkőzés legjobbjának a sharksos Ryane Clowe-t választották, aki négy gólpasszt is adott.

NHL

ALAPSZAKASZ, 100. JÁTÉKNAP
Dallas Stars–Los Angeles Kings 3–2 – szétlövéssel
Buffalo Sabres–Carolina Hurricanes 3–1
Ottawa Senators–Montreal Canadiens 4–5 – szétlövéssel
New York Islanders–New Jersey Devils 1–3
Washington Capitals–Boston Bruins 2–1
Tampa Bay Lightning–Florida Panthers 3–4
Nashville Predators–Atlanta Thrashers 2–7
St. Louis Blues–Chicago Blackhawks 1–2
Minnesota Wild–Anaheim Ducks 0–3
Calgary Flames–Phoenix Coyotes 3–4
San Jose Sharks–Detroit Red Wings 6–5
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik