A Detroit Red Wings megállította a Chicago Blackhawks menetelését

Vágólapra másolva!
2008.12.31. 08:33
A Chicago két napja új klubcsúcsot állított fel azzal, hogy zsinórban 9. győzelmét is megszerezte, de a 82. játéknapon a bajnok ellen megszakadt a sikersorozat. A Red Wings hazai pályán 4–0-ra nyert a Blackhawks ellen. Az NHL legutóbbi játéknapján hat vendégsiker született. Többek között a Boston, a Washington és a Philadelphia is idegenben győzött.
Blake Wheeler (balra) és a Bruins átlépett a Penguinsen
Fotó: Reuters
Blake Wheeler (balra) és a Bruins átlépett a Penguinsen
Blake Wheeler (balra) és a Bruins átlépett a Penguinsen
Fotó: Reuters
Blake Wheeler (balra) és a Bruins átlépett a Penguinsen

A Chicago a 80. játéknapon új klubcsúcsot állított fel a Minnesota elleni sikerével, amely egymás után már a 9. győzelme volt a Blackhawksnak, ami új klubcsúcsot is jelentett.

A 82. játéknapon azonban megszakadt a nagy sorozat, ugyanis a Blachawks 4–0-ra kikapott a Detroit Red Wings otthonában.

A bajnokcsapat az első harmadban Pavel Dacjuk szezonbeli 15. góljával szerezte meg a vezetést, majd a folytatásban Johann Franzen duplázott és Tomas Kopecky is betalált, így a Red Wings könnyedén, 4–0-ra győzött.

A sikerben elévülhetetlen érdemei voltak, a még mindig sérüléssel bajlódó Chris Osgoodot helyettesítő Ty Conklin kapusnak is, aki 36 védést mutatott be.

„A csapatot motiválta, hogy egy jó formában lévő Chicago ellen játszhatunk, mindenképpen győzni akartunk és ez meglátszott a játékunkon” – mondta a meccs után a kétgólos Franzen.

Győzelme után a Detroit továbbra is a második helyen áll a Nyugati főcsoportban, míg a Chicago a negyedik.

A keleti listavezető Boston az előző szezonban nagydöntőt játszó, de jelenleg főcsoportjában csak a 7. helyen álló Pittsburgh otthonában lépett jégre és győzött 5–2-re úgy, hogy az első harmad végén még a Penguins vezetett. A vendégek legjobbja az egy gólja mellett két gólpasszt is elérő Marc Savard volt.

A Washington két harmad után már 3–0-ra vezetett Buffalóban és végül 4–2-re győzött. A fővárosiak legnagyobb sztárjával, Alekszandr Ovecskinnel 11 meccs alatt másodszor fordult elő, hogy sem asszisztot, sem gólt nem jegyzett. Megtette azonban ezt helyette többek között Nicklas Backstrom, aki lőtt egy gólt, adott egy gólpasszt és a mezőny egyik legjobbja volt a Sabres–Capitals meccsen.

A keleti ötödik Flyers és a nyugati ötödik Canuks összecsapását az amerikaiak nyerték Vancouverben. A Philadelphia nagy csatában 3–2-re győzött.

NHL

ALAPSZAKASZ, 82. játéknap
Detroit Red Wings–Chicago Blackhawks 4–0
Pittsburgh Penguins–Boston Bruins 2–5
Buffalo Sabres–Washington Capitals 2–4
Vancouver Canucks–Philadelphia Flyers 2–3
Tampa Bay Lightning–Montreal Canadiens 1–2 – szétlövés után
Toronto Maple Leafs–Atlanta Thrashers 4–3 – hosszabbítás után
St. Louis Blues–New Jersey Devils 3–4
Edmonton Oilers–Ottawa Senators 2–3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik