NHL: 12 gólos meccs végén szétlövéssel nyert a Red Wings, nagy pofont kapott a Bruins

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.12.23. 09:35
null
Őrült meccsen nyert a Red Wings (Fotó: Getty Images)
Őrült meccset játszott hazai környezetben a Detroit Red Wings a Philadelphia Flyersszel, a 6–6-s döntetlen után a hazaiak nyerték a szétlövést az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) magyar idő szerint szombat hajnali játéknapján. Hétgólos meccsen nyert az Edmonton Oilers a New York Rangers vendégeként, míg a Winnipeg Jets alaposan elpáholta a Boston Bruinst.

Sokáig úgy tűnt, hogy sima Red Wing-győzelmet láthat a detroiti közönség, miután a hazai együttes 5–1-s előnnyel zárta az első harmadot. A Flyers azonban nem hagyta magát, s a harmadik harmadban már 6–5-re vezetett, de a játékrész végén Dylan Larkin döntetlenre mentette az összecsapást. A gólok a ráadásban elmaradtak, így jöhetett a szétlövés, ahol a hazaiak kétszes is eredményesek voltak, így ők kaparintották meg az extra pontot.



Az első gólt még a Rangers szerezte, az Edmonton Oilers elleni meccsen, majd a gól nélküli második harmadot követően felpörögtek az események. A kanadaiak nem csupán fordítottak, de 4–1-re elhúztak ellefelüktől, így hiába szerzett két gólt az utolsópercekben a Rangers, az egyenlítésre nem maradt ideje a liga harmadik helyén álló gárdának.



Alapos verést kapott Winnipegben a Bruins, a kanadai együttes a svájci Nino Niederreiter vezérletével 5–1-re ütötte ki a közvetlen riválisát, s egy pontra felzárkózott mögé.



Hiába vezetett 2–0-ra a saját közönsége előtt játszó Blackhawks – a Canadiens ezt követően egymás után öt gólt rámolt be a chicagói kapuba, s ez montreali sikert ért a liga utolsó előtti helyén tanyázó együttes ellen.


NHL
ALAPSZAKASZ
Detroit Red Wings
–Philadelphia Flyers 6–6 – szétlövéssel 2–0
New York Rangers–Edmonton Oilers 3–4
Winnipeg Jets–Boston Bruins 5–1
Chicago Blackhawks–Montreal Canadiens 2–5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik