Pat Cortina: Hokijátékosok nem ünnepelhetnek novemberben!

Vágólapra másolva!
2008.11.11. 10:17
Pat Cortina szerint a magyar jégkorong-válogatott a budapesti olimpiai előselejtező-tornán nem volt olyan jó, mint a szapporói divízió–1-es világbajnokságon, de így is elégedett a csapat teljesítményével. A szövetségi kapitány szerint akik az elején gyengébben teljesítettek, a végére azok is belejöttek.
Cortina és csapata: voltak, és lesznek még jobbak is
Fotó: Szabó Miklós
Cortina és csapata: voltak, és lesznek még jobbak is
Cortina és csapata: voltak, és lesznek még jobbak is
Fotó: Szabó Miklós
Cortina és csapata: voltak, és lesznek még jobbak is

Három napon át ünnepelték a csapatot, joggal, de a vébéfelkészülés szempontjából is segített az olimpiai előselejtező?
– Abban igen, hogy fél év után újra együtt voltunk néhány napot, másban nem igazán, mert nem ilyen szintű ellenfelekkel találkozunk a tavasszal. Viszont önmagában motiváló volt, hogy ennyien kint voltak a csarnokban. Nem tudom, hogy nekünk van-e mit ünnepelnünk, hiszen ezt az eredményt várták tőlünk, hokijátékosok ne ünnepeljenek novemberben. Most vissza kell mennünk dolgozni, de persze könnyebb így, hogy nyertünk.

Értik a játékosok, hogy azért szorítja őket arra, hogy tökéletes meccset teljesítsenek, mert ha most nem tudják ezt megtenni, akkor jövőre gólokat kapunk majd a mostanihoz hasonló kihagyások alatt?
– Szerintem elég okosak ahhoz, hogy átlássák ezt. Nyíltan még nem beszéltünk erről, mert nem volt alkalmas a helyzet. Nagyon fáradtak, nyerni kellett, azaz volt elég dolguk enélkül is. De ettől még jogos a felvetés, viszont a riválisok erőssége sem segített az éberség fenntartásában. Ez a világbajnokságon természetesen máshogy lesz, ezért is remélem, hogy akkor nem lesznek ilyen kihagyások. Összességében hoztuk a kötelezőt, de nem voltunk olyan jók, mint Szapporóban.

Egy hete beszélgettünk a fiatalokról és azokról, akik a Starsba igazoltak a nyáron. Az ő teljesítményüket hogyan értékeli?
– Egyik csoport sem játszott igazán jól az első egy-két mérkőzésen, vasárnap azonban a fiatalok és az idősebbek is jól mentek, ráadásul Litvánia volt a legnehezebb ellenfél. Kangyal Balázs, Sille Tamás és Svasznek Bence sem teljesített valami jól péntek és szombat este, ám vasárnapra belejöttek. Ahogy a fiatalok is, Vaszjunyin Artyom, Sofron István és Kóger Dániel is remek lett a végére. Amúgy is hihetetlen ütemben fejlődnek, két év alatt sokkal jobbak lettek, mert naponta jó munkát végeznek jó edzők keze alatt, jó bajnokságokban. Igaz ez Jobb Dávidra és Nagy Gergőre is. Az osztrák liga rákényszerít arra, hogy a tehetségedet a leghatékonyabban használd, ez mondjuk a Miskolc ellen nincs így.

Hozott olyan döntést a előselejtező kapcsán, amely esetleg most hátrányos volt, de a jövő évre nézve hasznos lehet?
– Nem. Csak Benk András és a sérüléséből felépülő Gröschl Tamás maradt ki, az ő helyükre tettem fiatalokat. Ha mondjuk Palkovics Krisztián, Ocskay Gábor és Ladányi Balázs sem játszott volna, akkor kockáztattam volna.

AZ INTERJÚ TELJES EGÉSZÉBEN A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁNAK 13. OLDALÁN OLVASHATÓ.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik