Cortina megérkezett Magyarországra, és készen áll a selejtezőtornára

Vágólapra másolva!
2008.11.04. 09:53
A főtitkár, Kovács Zoltán jó előre a Ferihegyi repülőtér 2A termináljának információs pultjánál ülő hölgy lelkére kötötte, hogy amint Pat Cortina kilép a tranzitból hétfő délben, köszöntse őt a szövetség nevében. Köszöntötte, a Münchenből érkező mester pedig készséggel nyilatkozott a Nemzeti Sportnak a hétvégén rendezendő olimpiai előselejtező kapcsán.
A mester a leszállás után fél órával már szenvedélyesen magyarázott a válogatottról és az előttük álló feladatról
Fotó: Mirkó István
A mester a leszállás után fél órával már szenvedélyesen magyarázott a válogatottról és az előttük álló feladatról
A mester a leszállás után fél órával már szenvedélyesen magyarázott a válogatottról és az előttük álló feladatról
Fotó: Mirkó István
A mester a leszállás után fél órával már szenvedélyesen magyarázott a válogatottról és az előttük álló feladatról

JÉGKORSZAK – KÖNYV AZ ARANYGENERÁCIÓRÓL

Október 22-én beköszöntött a Jégkorszak, vagyis a Nemzeti Sport kiadásában megjelent a könyv, amely bemutatja a magyar jégkorong, s benne az „aranygeneráció” történetét. Az október 22-én megjelent, több mint százoldalas kiadvány megvásárolható a könyvesboltokban, a nagyobb újságárusoknál, valamint kedvezményes áron megrendelhető itt.
– Mi alapján jelölte ki a keretet?
– A lojalitás a legfontosabb. A Szapporóban szerepeltek közül egyedül Gröschl Tamás marad ki, de ő hosszú ideig sérült volt, nem sok meccset játszott. Rajta kívül Szélig Viktor nem jön még, amúgy mindenki, aki részt vett a feljutásban, most is együtt készül. Baj lenne, ha nem így lenne. Ezek a fiúk megérdemlik, hogy ezúttal is csapattagok legyenek. Ettől függetlenül a válogatottba bárki bekerülhet, de a szapporói játékosok előnyben vannak.

– Néhányan felvetették, hogy több, a Mol Ligában szereplő hokissal, illetve fiatallal is nekivághatna az olimpiai előselejtezőnek, mert akkor is megnyernénk a csoportot, és közben próbálgathatná őket jóval a világbajnokság előtt, úgymond tét nélkül.
– A kiválasztás nem így működik. Ez a válogatott. Mi nem kísérletezünk akkor, amikor konkrét a feladatunk.

– Plusz így is vannak fiatalok a keretben, az Alba Volánból.
– Nem az számít, hogy ők a Volán játékosai, illetve abból a szempontból igen, hogy a Volán erős bajnokságban szerepel. Személyesen nem dolgoztam mondjuk Hegyi Ádámmal vagy Nagy Gergővel, de Sofron Istvánnal igen, kicsit Jobb Dáviddal is, ráadásul hetente kétszer beszélek Énekes Lajossal, és Ted Satorrel is rendszeresen. Azaz tudok mindenről, és például Galanisz Nikandroszról sem feledkeztem meg, de most ez a keret.

– A kapusokkal mi a helyzet? Hármójuk közül kettő egyazon klub tagja.
– A Volán tavalyinál sokkal jobb eredményeiben fontos része van a kapusteljesítménynek. Hogy jobb lenne-e, ha Hetényi Zoltán többet védene? Igen, de így is szerepelget, az edzések jók, és az edzője is jó. Budai Krisztián pedig sokat tett a válogatottért a múltban, most újra megnézzük, milyen állapotban van.

– Mi a véleménye azokról, akik az NZ Starsba igazoltak a nyáron?
Kangyal Balázs jó ember, mellesleg a csapatkapitányom, nem hiszem, hogy bármi probléma lenne vele. Gröschlről már szóltam, Svasznek Bence ugyancsak kerettag, Majoross Gergelynek pedig feltehetőleg más feladatot adunk a válogatottnál, mint amit a klubjában várnak tőle.

– Értékelik Münchenben, hogy A-csoportos trénerük van?
– Nagyon is, ezért is dolgozom ott.

– A feljutás óta nem kapott máshonnan is ajánlatokat?
– Nem hallgattam meg őket, mert megmondtam Münchenben, hogy visszamegyek hozzájuk. Vasárnap este, a bajnoki után egyébként már előre örültem, hogy másnap reggel csörög majd a vekker, hogy pakolhatok, jöhetek, más környezetben leszek, mint eddig a szezonban. Tudja, az idény első szakasza, a szeptember, október nagyon megterhelő volt, mindenkinek jót tesz majd, hogy kicsit mást csinálhat, mint mindennap.

– Észak-Olaszországban élő családja hogy bírja ezt az egészet?
– Nem jól. A sok utazgatás miatt nem mondhatnám, hogy túl jó férj és apa lettem volna mostanság. De legalább most is egy családhoz jöttem.

A TELJES INTERJÚT A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN OLVASHATJA!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik