Csoda után öröm: 13 órától ünnepelhetik a csapatot a Kisstadionban!

Vágólapra másolva!
2008.04.21. 10:15
„Mindössze” 70 év kellett hozzá, és keretes szerkezetbe zárta világbajnoki szereplését a magyar jégkorong-válogatott. 1939-ben, Svájcban játszott utoljára a csapat a világelitben, jövőre, ugyancsak az alpesi országban pedig ismét összemérheti erejét a legjobbakkal. A szövetségi kapitány Pat Cortina még mindig nehezen hiszi el a feljutást.
Ma is repülhet a segédedző: Diego Scandella, mint a "légtér ura"
Fotó: Mirkó István (NS-archív)
Ma is repülhet a segédedző: Diego Scandella, mint a "légtér ura"
Ma is repülhet a segédedző: Diego Scandella, mint a "légtér ura"
Fotó: Mirkó István (NS-archív)
Ma is repülhet a segédedző: Diego Scandella, mint a "légtér ura"

„Hihetetlen, hogy sikerült. Megvoltak a megfelelő „szerszámaink”, nekünk csak jól kellett használnunk őket. A csapat körüli nagyszerű miliő megteremtette a lehetőségét, hogy ezt az elképesztő célt elérjük” – nyilatkozott az olasz-kanadai szakember a Nemzeti Sportnak.

Cortina szerint a Japán elleni mérkőzés végjátéka mutatta meg igazán: végre fordult a „sors kereke”, és most minden összejöhet a csapatnak.

„Az jutott eszembe, hogy most visszajött egy kicsi vagy tán minden abból a balszerencséből, amely ezt a csapatot sújtotta eddig” – mosolygott.

A kapitány persze nem győzte méltatni játékosait:

„Ez a társaság különleges férfiakból áll, akik sohasem panaszkodtak, ha valami nem volt tökéletes, pedig a felkészülés során és általában a munkakörülményeken akadna javítanivaló. Ám ők ezt sohasem emlegették, nem kerestek kifogásokat, hanem a megfelelő hozzáállással elérték céljukat” – mondta.

A csapat Japánból a schwechati repülőtérre érkezett, onnan utazik a küldöttség a budapesti Kisstadionhoz, ahol a Magyar Jégkorongszövetség vár minden szurkolót a válogatott ünneplésére. A legújabb hírek szerint a csapat 10 órakor indult Bécsből, így 13 órára érkezik a fieszta színhelyére.

1939. február 11., Zürich: a magyar jégkorong-válogatott utolsó mérkőzése a világelitben, egy Németország elleni 6–2-es vereség.

2009. április 24. vagy 25., Bern vagy Kloten: a magyar jégkorong legjobbjai ismét kikorcsolyáznak világbajnokságon a nagyok ellen.

Még egy év.

De először lehet ünnepelni a csapatot. Mert megérdemlik.





A NAGY DIADAL LÉPCSŐFOKAI

MAGYARORSZÁG–Észtország 5–3 Összefoglaló
MAGYARORSZÁG–Litvánia 6–0 Összefoglaló
MAGYARORSZÁG–Japán 4–2 Összefoglaló Közvetítés
MAGYARORSZÁG–Horvátország 3–0 Összefoglaló Közvetítés
MAGYARORSZÁG–Ukrajna 4–2 Összefoglaló Közvetítés

NSO HOKILEXIKON

Szívesen böngészne jégkorong-eredményeket, mert kedvet kapott a sportághoz? Kattintson az NSO jégkorong-lexikonára, ahol megtalálja a divízió-I-es világbajnokságok összes eredményét, és megannyi érdekességet!

A MAGYAR VÁLOGATOTT UTOLSÓ VILÁGBAJNOKI SZEREPLÉSE AZ ELITBEN

VIII. JÉGKORONG-VB, SVÁJC
1939.02.03 Belgium 8–1
1939.02.05 Nagy-Britannia 0–1
1939.02.07 Egyesült Államok 0–3
1939.02.08 Lengyelország 3–5
1939.02.09 Svájc 2–5
1939.02.10 Lengyelország 0–3
1939.02.11 Németország 2–6
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik