Végre egy igazi Alba Volán–Dunaújváros: rangadó a Szuperkupáért

Vágólapra másolva!
2008.03.27. 15:01
Csütörtök késő délután a Dunaújváros az Alba Volán ellen lép jégre, a tét: a magyar jégkorongozók Szuperkupája. A 19 órakor megrendezésre kerülő találkozó előtt búcsuztatják az Újváros és a magyar válogatott kiváló játékosát, Erdősi Pétert.
Erdősi Péter (szemben) utolsó mérkőzése lesz a csütörtöki
Fotó: Szabó Miklós (NS-archív)
Erdősi Péter (szemben) utolsó mérkőzése lesz a csütörtöki
Erdősi Péter (szemben) utolsó mérkőzése lesz a csütörtöki
Fotó: Szabó Miklós (NS-archív)
Erdősi Péter (szemben) utolsó mérkőzése lesz a csütörtöki

Erdősi Péternek már csak egy mérkőzése van hátra - már ami az aktív pályafutását illeti. Az 1976-ban született játékos nyolcvanháromszor ölthette magára a válogatott mezt, most azonban úgy döntött, szögre akasztja korcsolyáját.

Ami a találkozót illeti! Gyakorlatilag olyan mérkőzést rendeznek Dunaújvárosban, amelyre ebben a szezonban még nem került sor. A Magyar Kupa-győztes, és nem mellékesen alapszakaszgyőztes DAB ugyanis még nem játszott az „igazi” Volán ellen.

A bajnokság alapszakaszában a fehérvári csapat (osztrák elfoglaltságai miatt) csak a B csapatát szerepeltette, a rájátszásban pedig elkerülte egymást a két együttes.

Persze most sem a legerősebb Alba lép majd jégre. A fehérváriaknál hiányozni fog Guntis Galvins, Chris Allen, Kovács Csaba és Vaszjunyin Artyom is.

A két csapat szakvezetője egyéb iránt eltérő véleményt formált meg a mérkőzést megelőzően.

„Az elmúlt napokban tudtunk pihenni, talán fel is töltődtünk valamennyire, s most már csak a csütörtöki meccsre készülünk. Jó hangulatú találkozón szeretnénk olyan teljesítményt nyújtani, amellyel az alapszakaszt is sikerült az első helyen befejeznünk” – mondta Vladimír Matejov, a DAB vezetőedzője a klub előzetesében, ám nagy lelkesedéséhez nem csatlakozott kollégája.

„Mindkét gárda számára nehéz volt az elmúlt két hét, sokat kellett utazni, s a sorozatmeccsek okozta terhelést is el kellett viselni – panaszkodott Ted Sator, a Volán trénere. – Ezért nem tartom igazán ideálisnak a Szuperkupa időpontját: a válogatottra már a jövő héten nehéz feladatok várnak, hiszen fel kell készülnie a közeledő világbajnokságra.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik