Tizenegy gól Dallasban, elsöprő hazai győzelem a Chicago ellen

Vágólapra másolva!
2008.02.29. 10:16
Mindkét New Yorki csapat diadalmaskodott az észak-amerikai profi jégkorongliga 140. fordulójában, a Rangers simábban, az Islanders hosszabbításban. Tizenegy találat és egy mesterhármas (Niklas Hagman) született a Dallas Stars – Chicago Blackhawks mérkőzésen, mely hazai győzelemmel végződött. Kisebb meglepetésre simán kikapott az Ottawa Senators, az őt legyőző Philadelphia viszont továbbra is nagy küzdelemben áll a rájátszásért.
Életkép a Dallas Stars - Chicago Blackhawks összecsapásról (pirosban a vendégek)
Getty Images
Életkép a Dallas Stars - Chicago Blackhawks összecsapásról (pirosban a vendégek)
Életkép a Dallas Stars - Chicago Blackhawks összecsapásról (pirosban a vendégek)
Getty Images
Életkép a Dallas Stars - Chicago Blackhawks összecsapásról (pirosban a vendégek)

Szavazás

Ön szerint ki lesz az NHL bajnoka 2008-ban?

Írja be az itt látható számot!
Tizenegy gól, fergeteges meccs: így jellemezhető a Dallas Stars – Chicago Blackhawks összecsapás, melynek az American Airlines Center adott otthont.

Niklas Hagman, a hazaiak finn balszélsője mesterhármast szerzett, minden harmadban egyszer-egyszer betalálva. A mérkőzés egyébként vendéggóllal kezdődött: Dustin Byfuglien emberelőnyös helyzetben értékesítette Jason Williams passzát, az előnyt azonban Hagman egy percen belül kiegyenlítette. Sőt, Mike Modano már a vezetést is megszerete.

A második felvonásban aztán egyértelműen a hazai csapat játszotta a főszerepet. Hagman és Loui Eriksson gyors góljaival kezdődött a harmad, majd két perccel később Trevor Daley tett rá egy lapáttal: az eredmény így már 5-1 volt a hazaiak javára.

Az utolsó periódusra már a vendégek is összeszedték magukat, de a lendületben lévő Dallas megállítására ez már nem volt elég. A Chicago - bár 3-2-re megnyerte a játékrészt - a meccset simán, 7-4-re elveszítette, és a Nyugati Főcsoport tizenkettedik helyén áll, egyelőre messze a rájátszástól. A Dallas viszont egyáltalán nem, hiszen ugyanitt második.

A New York Rangers már a mérkőzés elején igyekezett bebiztosítani magát, ez két gyors góllal jelezte a vendéglátóknak. Brandon Dubinsky, majd Sean Avery vette be Cam Ward hálóját. Sőt, a második harmad harmadik percében Chris Drurynak köszönhetően már 3-0-ra vezetett a vendéggárda.

Ekkor a hazai szurkolók örömére beindult a Carolina Hurricanes, azaz leginkább Erik Cole. A rutinos jobbszélső előbb a periódus végén, majd a záró játékrész első perceiben talált be, így újra nyitottá tette az összecsapást. A lehetőséggel azonban nem élt a hazai gárda, és három perccel később Brendan Shanahan lőtte a hálóba Scott Gomez passzát, így 4-2-re a Rangers nyert, és szemmel láthatóan ígyekszik magát benntartani a Keleti Főcsoport első nyolc helyezettje között.

Kikapott viszont az Ottawa Senators, mely a Philadelphia Flyers otthonába látogatott. Az első periódus góltalanságát Jason Spezza (Ottawa Senators) találata törte meg a második játékrész hetedik percében, innentől kezdve azonban a hazaiaké volt a terep. Előbb Jim Dowd egyenlített, majd Mike Knuble duplája a hazaiak győzelmét jelentette, akik továbbra is esélyesek a rájátszásba kerülésre. Az Ottawa playoffos szereplését veresége ellenére nem fenyegeti veszély.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONGLIGA (NHL)

ALAPSZAKASZ, 140. JÁTÉKNAP
Philadelphia Flyers Ottawa Senators 3-1
Boston Bruins Pittsburgh Penguins 5-1
Carolina Hurricanes New York Rangers 2-4
Atlanta Hawks New York Islanders 4-5 (hosszabbításban)
St. Louis Blues Phoenix Coyotes 1-2
Dallas Stars Chicago Blackhawks 7-4
Edmonton Oilers Los Angeles Kings 5-4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik