A hollandokkal, az ukránokkal és a horvátokkal játszanak korongosaink

Vágólapra másolva!
2008.02.07. 21:20
A hollandiai Tillburgban a hétvégén az Eurotour sorozat keretén belül négyes tornán vesz részt a Pat Cortina szövetségi kapitány által irányított magyar jégkorong-válogatott, amely a házigazdákon kívül az ukrán és a horvát együttessel is megmérkőzik.
Kovács Csaba (jobbra) technikájára és gyorsaságára nemzetközi szinten is alapozhatnak a válogatottnál
Mirkó István (archív)
Kovács Csaba (jobbra) technikájára és gyorsaságára nemzetközi szinten is alapozhatnak a válogatottnál
Kovács Csaba (jobbra) technikájára és gyorsaságára nemzetközi szinten is alapozhatnak a válogatottnál
Mirkó István (archív)
Kovács Csaba (jobbra) technikájára és gyorsaságára nemzetközi szinten is alapozhatnak a válogatottnál

PAT CORTINA HOLLANDIÁBA UTAZÓ KERETE:
Kapusok: Budai Krisztián/Alba Volán, Hetényi Zoltán/Alba Volán
Hátvédek: Svasznek Bence/Alba Volán, Tokaji Viktor/Alba Volán, Omar Ennaffati/Manchester Phoenix, Horváth András/Alba Volán, Lencsés Tamás/Dab.Extra.hu, Ondrejcik Rastislav/Alba Volán, Erdélyi Péter/Dab.Extra.hu, Jobb Dávid/Dab.Extra.hu
Csatárok: Benk András/Alba Volán, Majoross Gergely/Alba Volán, Vaszjunyin Artyom/Alba Volán, Kiss Ákos/Dab.Extra.hu, Hoffmann Attila/Ferencváros, Berta Ákos/UTE, Galanisz Nikandrosz/Dab.Extra.hu, Fekete Dániel/Trondheim IK, Holéczy Roger Gislaved IK, Peterdi Imre/Dab.Extra.hu, Kovács Csaba/Alba Volán, Sofron István/Alba Volán
Csapatunk pénteken Ukrajna ellen kezd, majd szombaton Hollandia ellen lép pályára. A záró napon Horvátországgal mérhetjük össze magunkat, a rendezők reményei szerint pedig a torna kvázi döntőjét az addig egyaránt hibátlan Hollandia és Ukrajna vívhatja egymással.

Ebbe a tervbe szólhat bele a magyar együttes, de akár a fejlődő horvát is. Utóbbira azonban nagyságrendileg kevesebb az esély, mint előbbire. Viszont a magyar esélyeket csökkenti, hogy keretünk igencsak foghíjas.

Pat Cortina ugyanis eltekintett azoknak a kulcsjátékosainak a meghívásától, akik biztos vb-kerettagok - már amennyiben egészségesen tudják le a szezont -, ráadásul formájuk sem rossz, arról a kapitánynak szinte naprakész információk állnak rendelkezésére, illetve nevezettek éppen meccshiánnyal sem küszködnek. Sőt…

Név szerint a Ladányi Balázs, Szélig Viktor, Vas Márton alkotta francia légió nem tart a csapattal, miként szabad hétvégét kapott az Ocskay Gábor, Palkovics Krisztián alkotta fehérvári csatárduó és a Milánóban légióskodó kapus, Szuper Levente.

Utóbbi helyét az a fiatal Hetényi Zoltán foglalhatta el, aki az Alba Volánban a szezon végére már Budai Krisztiánt is kiszorította. Budai évek óta stabil válogatott, bármikor lehetett rá számítani, bravúrok sorát láthattuk tőle, most azonban ismét bizonyítania kell.

A védelemben a felnőtt válogatott ajtaján kopogó két fiatal dunaújvárosi, Erdélyi Péter és Jobb Dávid mellett ismét szerepet kap a Volán egykori, jelenleg Manchesterben légióskodó játékosa, a honosított Omar Ennaffati.

A támadók közül Fekete Dániel Norvégiából érkezett egyenesen Hollandiába - sajnos, ugyanez nem mondható el a csomagjáról azt még ugyanis jelenleg is keresik -, míg Fodor Szabolcs helyett végül a ferencvárosi Hoffmann Attila tarthatott a csapattal.

Ennafatti egy másik volt volános, honosított játékos is ismét meghívót kapott a keretbe: Holéczy Roger a svéd Gislaved IK-ból érkezik.

A keret kedden találkozott Budapesten, majd aznap már edzett is egyet. Szerdán két alkalommal vezényelt tréninget Cortina, majd a csütörtöki, „utazós napon” már a helyszínen további egyet. Az Eindhovenbe tartó gépen a jégkorong-válogatott társaságában utazott két válogatott labdarúgónk, Dzsudzsák Balázs és Juhász Roland, de a közelmúltról és a közeljövőről nem cseréltek egymással eszmét a két csapatsportág illusztris képviselői.

Ukrajnával a miskolci, decemberben megrendezett Pannon Kupán már megmérkőzött a magyar csapat, akkor a nyitó találkozón nem kis meglepetésre 2-1-re a mieink nyertek. A két magyar gólt szerző korongos, Kovács Csaba és Vaszjunyin Artyom ezúttal is tagja a keretnek.

Miután azonban az áprilisi, Divízió I-s vb-n is egy csoportban szerepel a két gárda, félő, túl sokat megmutat egymásból a riválisnak. Ez akár lehet előny, de éppen hátrány is. Legkésőbb a szapporói vb-n majd kiderül. Most azonban több kulcsjátékosunkat is „eldugtuk”, igaz, mindegyikük olyan öreg motoros már a szakmában, hogy ezen a szinten azért nekik már respektjük van.

A vb-n különben a horvátokkal is megmérkőzünk. Velük legutóbb az előző idényben csaphattunk össze két Eurotour tornán is: a szlovéniai Bledben 5-0-ra, a lengyelországi Torunban 2-1-re nyertünk.

MENETREND:
1. FORDULÓ
Ukrajna Magyarország feb. 8. 17:00
Horvátország Hollandia ???
2. FORDULÓ
Magyarország Hollandia feb. 9. 20:30
Ukrajna Horvátország ???
3. FORDULÓ
Magyarország Horvátország feb. 10. 12:30
Hollandia Ukrajna ???
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik