Harmadszor kapott ki egymás után a Red Wings, ezúttal Detroitban

Vágólapra másolva!
2008.01.16. 08:28
Az NHL, az észak-amerikai jégkorong-bajnokság alapszakaszának 99. játéknapján a ligaelső Detroit Red Wings nagyon kínos vereségbe szaladt bele hazai pályán. A vendég Atlanta Thrashers a mesterhármasig jutó Marian Hossa vezérletével semmi esélyt nem adott ellenfelének. Az utóbbi mérkőzéseken remeklő, több shutoutot elérő Dominik Hasek helyett Chris Osgood kezdett a detroiti kapuban, talán már ők is tudják: hiba volt. Öt nap alatt gyors egymás utánban háromszor kapott ki a Detroit. Nyert viszont a címvédő Anaheim, miként három gólt lőve, egyet sem kapva a Colorado idegenben, a Nashville pedig otthon.
Hogy kerül a csizma az asztalra? Richard Park (New York Islanders) nem volt teljes terjedelmében a Montreal Canadiens kapujában, együttese ki is kapott
Getty Images
Hogy kerül a csizma az asztalra? Richard Park (New York Islanders) nem volt teljes terjedelmében a Montreal Canadiens kapujában, együttese ki is kapott
Hogy kerül a csizma az asztalra? Richard Park (New York Islanders) nem volt teljes terjedelmében a Montreal Canadiens kapujában, együttese ki is kapott
Getty Images
Hogy kerül a csizma az asztalra? Richard Park (New York Islanders) nem volt teljes terjedelmében a Montreal Canadiens kapujában, együttese ki is kapott

Négy győztes mérkőzés után jött a törés a Detroitnál: előbb Wild verte őket büntetőkkel (6-5), majd az Ottawa minimális különbséggel (3-2). Ezek azonban szoros mérkőzések voltak, nem úgy, mint az Atlanta elleni…

Hossa emberelőnyből szerzett gólt a nyolcadik perc közepén, majd ugyanő akciógólt szerzet a 15-ben. A szlovák légiós a 22. percben is emberelőnyből talált be, kínossá téve a mérkőzést a detroitiak számára.

Hat perccel később Eric Perrin gólja után már végképp kezdett megalázó lenni a dolog, hiába támadott többet és volt veszélyesebb a Red Wings, egyszerűen nem tudtak gólt lőni. A harmadik harmadban jött ugyan Hasek és 1-1-re mentették a hajrát, de ez aligha vigasztalja a detroitiakat. A mérkőzés kulcsembere a háromgólos Hossa mellett a vendégek kapusa volt: Kari Lehtonen 46 (!) alkalommal védett.

Tomas Plekanec duplájával kétgólos előnyt szerzett a Montreal New Yorkban az Islanders vendégeként, de a hazaiak az 51. percben szépíteni tudtak. A montrealiak a 60. percben már üres kapus góllal biztosították be sikerüket.

Már a 47. másodpercben előnyhöz jutott a Capitals Washingtonban, de az Ottawa 1:21 perc alatt fordítani tudott, akkor azonban jöttek az oroszok. Alekszander Szemin két gólja között emberelőnyből még betalált a nagy kedvenc, Alekszander Ovecskin is, bebiztosítva a hazai győzelmet.

Kétgólos hátrányát egyenlített ki a Vancouver a Columbus vendégeként, de a találkozó eldöntő gólt a Blue Jacketsé volt.

Háromszor szerzett vezetést Maple Leafs Torontóban, de a Carolina háromszor is kiegyenlített. A harmadik harmadban azonban változtatott a forgatókönyvön a vendéglátó, amely 3:14 perc alatt kettővel megugrott. Miután a Hurricans erre is csak eggyel tudott felelni, ráadásul 59:51-nél, győztek a hazaiak.

A második harmadban két emberelőnyös gólt szerzett a Colorado a Tampa Bay vendégeként, ezzel gyakorlatilag el is dőlt a találkozó. Az Avalanche hálóőre, Jose Theodore 32 lövést védett, ebből zárásként kapott 22-t a harmadik harmadban.

Harminc játékpercig nem született gól a Nashville-Calgary mérkőzésen, akkor viszont a házigazdák 3:29 perc alatr két gólt ütöttek, majd a záró felvonás első percében háromra növelték előnyüket. Megérdemelt a hazai siker, hiszen a Predators sokkal veszélyesebben, gólratörőbben játszott ellenfelénél: 38 kapuralövésükkel szemben a Flames 22-szer próbálkozott, de érintetlen maradt a Chris Mason által őrzött háló.

Az Oilers már háromgólos hátrányban volt Edmontonban az LA Kings ellen, amikor szépíteni tudott, de többre már nem futotta a házigazdák erejéből. A találkozón összesen 69 kapuralövést láthattak a nézők, 33-t a hazaiaktól, 36-t a vendégektől.

Kétszer vezetett a San Jose, kétszer egyenlített a Phoenix. Majd kétszer jutott előnyhöz a Coyotes, de csak egyszer tudott egalizálni a Sharks, amely végül kétgólos vereséget szenvedett.

A dallasiak vezető találatára hárommal felelt meg a bajnokcsapat, a Ducks a hajrában, már 4-2-nél, büntetőt hibázott. A Stars csak egy harmadon keresztül volt igazán veszélyes, az Anaheim el is lazsálhatta a befejező etapot.

NHL, ÉSZAK-AMERIKAI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG:

ALAPSZAKASZ, 99. JÁTÉKNAP:
New York Islanders - Montreal Canadiens 1-3
Washington Capitals - Ottawa Senators 4-2
Columbus Blue Jackets - Vancouver Canucks 3-2
Toronto Maple Leafs - Carolina Hurricanes 5-4
Tampa Bay Lightning - Colorado Avalanche 0-3
Detroit Red Wings - Atlanta Thrashers 1-5
Nashville Predators - Calgary Flames 3-0
Edmonton Oilers - Los Angeles Kings 1-3
Phoenix Coyotes - San Jose Sharks 5-3
Anaheim Ducks - Dallas Stars 4-2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik