Végveszélyben az FTC, csak reménykedni tudnak a zöld-fehérek

Vágólapra másolva!
2007.12.06. 00:07
A jégkorong országos bajnokság alapszakaszának szerda esti találkozóján az FTC-Érsekújvár SC 5-0-ra kikapott az SC Csíkszeredától Káposztásmegyeren. A zöld-fehéreknek azonban ennél a kudarcnál kisebb gondja is nagyobb, egyre elkeseredettebben keresi a menekülő utat a nehéz helyzetben lévő klub. Az ingatlantender sikere őket is megmentheti.
Sájevics nem volt akadály, öt gólt kapott az FTC
Farkas József
Sájevics nem volt akadály, öt gólt kapott az FTC
Sájevics nem volt akadály, öt gólt kapott az FTC
Farkas József
Sájevics nem volt akadály, öt gólt kapott az FTC

Két meccs, két vereség. Ez volt az FTC-Érsekújvár eddigi őszi mérlege az SC Csíkszereda ellen. A két együttes szerdán a pesterzsébeti csarnokban harmadszor is egymásnak feszült.

A nap fő kérdése mégsem az volt, hogy a 25-szörös magyar bajnoknak – kiegészülve négy első osztályú szlovák játékossal – sikerül-e végre pontot szereznie az erdélyi alakulat ellen. Úgy tűnt, a tét ennél nagyobb. A Fradi sorsa.

A zöld-fehérek a káposztásmegyeri átmeneti otthonuk elvesztése után erre az évadra költöztek be a XX. kerületi csarnokba. Albérlőnek. Ami ugyebár azzal a kötelezettséggel jár, hogy a jéghasználatért fizetniük kell. Vagyis kellene.

Az évek óta magára hagyatottan vergődő szakosztály azonban a napi működési költségek előteremtése mellett képtelen kigazdálkodni az erzsébeti vendégeskedés ellenértékét. Igaz, több ígéret elhangzott az évad során a törlesztésre, ám az utalás rendre elmaradt.

A Zodony utcai létesítményt működtető kft. türelmesen várt a pénzére. Egészen mostanáig. Csak hát egy csarnok működtetése nem olcsó mulatság, főleg, ha az építkezésre felvett banki kölcsönt is törleszteni kell.
Többszöri időpont-módosítás után az FTC-Érsekújvár ultimátumot kapott: vagy fizet, vagy csütörtök délig összecsomagolja minden holmiját.

A hokisok kasszája azonban üres. Ráadásul a csapat amatőr, a játékosok munka és tanulás mellett csak este tudnak összejönni tréningezni, (hiába lenne délelőtt olcsóbb a jég). Elvben hetente ötször. Igaz, ilyen-olyan okból szinte mindig van hiányzó. A játékosok becsületére legyen mondva, amit lehet, megtesznek: a svéd Linus Schellin például a keddi bajnokira az iskolai vizsgáiról esett be…

Az újabb vészhelyzet miatt szerda estére megint egyeztető tárgyalásra ült össze a létesítménytulajdonos, Szőllősi László, az FTC négytagú delegációjával. A jégkorongozók főnöke, Kassai György nem lehetett jelen – éppen külföldön nyaral. Íme az egyezkedés eredménye: újfent haladékot kaptak a jégkorongozók.

Az elvi megállapodás lényege, hogy a Fradi február végéig kifizeti az eddig keletkezett 6.5 millió forintos, illetve a határidő lejártáig esedékes további tartozásait, a jelenlegi marketing-szerződést pedig felülvizsgálják.

A zöld-fehérek küldöttsége arra tett ígéretet, hogy a tervezetet az egyesület elnöksége elé viszi, s ha az Üllői úti 6+2 hektáros ingatlan hasznosítására kiírt pályázat érvényes lesz, illetve a pályázati pénz befolyik a kasszába, a klub törleszt.

Cserébe a hokisok az idén 12, a jövő év elején pedig további négy tréninget tarthatnak a csarnokban (hazai meccse csupán január közepén lesz Pindák László együttesének). S hogy mi történik, ha az elnökségen fennakadna a tervezet, vagy megint nem sikerül eladni az Üllői úti területet?

Nos, erre egyelőre – ha más-más okokból is – egyik fél sem akar gondolni. A roppant türelmes Szőllősi László tovább reménykedik, hogy a pénzéhez jut, a fradisták pedig afféle karácsonyi ajándéknak tekinthetik, hogy most sem tették ki a szűrüket.

Nagy öröm ide vagy oda, az FTC-Érsekújvár szerda este csúfos vereséget szenvedett az SC Csíkszeredától. A zöldek jelen helyzetében azonban ez most nem oszt, nem szoroz…

JÉGKORONG OB I

ALAPSZAKASZ:
FTC-ÉRSEKÚJVÁR-SC CSÍKSZEREDA 0–5 (0–3, 0–2, 0–0)
Pesterzsébet, 100 néző. V: Árkovics, Haszonits, Kovács B.
FTC: Sájevics – Serdült, Bontovics, Kiss G., Schellin, Krisztu, Székely-Mádai L., Rasovsky, Jánosi, Hoffmannn, Buzás, Varga, Vyskoc, Szappanos, Nagy L., Hentek, Nyerges, Simon D., Molnár Á., Vígh. Edző: Pindák László
SC CSÍKSZEREDA: KOZUCH – Poznik, Duda, Kavulic 1, Koky, Misal, Ordzovensky, Adorján I. (1), SZŐCS SZ. (1), HOZÓ 2, Moldován, Papp Sz., Kósa (1), Zsók (1), Sándor Sz. 1, Péter R. 1, Sprencz, Szőcs E., Antal I., Carsky, Elekes, ANTAL L. (kapus)
Edző: Gál Sándor
Kiállítások: 22+10 perc fegyelmi (Varga), ill. 20 perc+végleges fegyelmi (Kavulic)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik