Az emberhátrány inkább előnyt jelent a chicagói csapatnak

Vágólapra másolva!
2007.11.23. 07:52
Csak a Nashville tudott otthon nyerni az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) alapszakaszának 48. játéknapján. A Predators a Detroit Red Wings gárdáját győzte le. Idegenben diadalmaskodott a Chicago, a Blackhawks mindkétszer emberhátrányból ütött gólt Calgaryban.
Jacob Dowell öröme érthető, első meccsén egyből gólt ütött az NHL-ben
Reuters
Jacob Dowell öröme érthető, első meccsén egyből gólt ütött az NHL-ben
Jacob Dowell öröme érthető, első meccsén egyből gólt ütött az NHL-ben
Reuters
Jacob Dowell öröme érthető, első meccsén egyből gólt ütött az NHL-ben

Egyre inkább úgy tűnik, hogy jót tesz a Chicago együttesének, ha emberhátrányba kerül. A Blackhawks Calgaryban lépett pályára, és úgy nyert 2-1-re, hogy mindkét gólja létszámhátrányban született.

Gólnélküli első harmad után Jacob Dowell szerzett vezetést a vendégcsapatnak, a fiatal játékosnak ez volt az első meccse az NHL-ben. Ezt ugyan még kiegyenlítette Jarome Iginia, de az utolsó játékrész alig kezdődött el, és már újra a Chicagónál volt az előny.

A győztes találat Patrick Sharp nevéhez fűződik, aki ebben a szezonban az emberhátrányból szerzett gólok specialistája lett. A 25 éves játékos ugyanis ötödször szerez így gólt, a Blackhawksnak pedig ez volt a kilencedik találata létszámhátrányban.

Három vesztes meccs után nyert újra a Colorado, ráadásul az együttes idegenben örülhetett győzelemnek. Az Avalanche sokkal jobban játszott, a második harmadban például 16 alkalommal próbálkoztak lövéssel a vendégek, az Oilers kettőjével szemben.

Szétlövés után nyert a Pittsburgh Ottawában. A Penguins kétszer is kétgólos hátrányba került, de mind 0-2, mind 3-5 után vissza tudott kapaszkodni. A Senators többet támadott, de nem tudta rendes játékidőben kicsikarni a győzelmet.

A hosszabbítást követő büntetőpárbajban Jason Spezza és Erik Christensen egyből értékesítette a saját próbálkozását, újabb találatot azonban csak az ötödik pár hozott. Ekkor Dean McAmmond nem tudott túljárni Dany Sabourin eszén, ellenben Jarkko Ruutu bevágta Martin Gerber hálójába a korongot.

A játéknap egyetlen hazai győzelme a Nashville nevéhez fűződik. A Predatorsban Martin Erat remek napot fogott ki, hiszen gólja mellett két asszisztot is jegyzett. Az otthon játszó együttes ráadásul úgy érte el sikerét a Detroit Red Wings ellen, hogy az első harmadban hat kiállítást is összeszedett.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG (NHL)

ALAPSZAKASZ, 48. JÁTÉKNAP
Ottawa Senators Pittsburgh Penguins 5-6 – szétlövés után
Nashville Predators Detroit Red Wings 3-2
Calgary Flames Chicago Blackhawks 1-2
Edmonton Oilers Colorado Avalanche 2-3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik