Újoncok repítik a Chicago Blackhawkst, harmadszor is kapitulált a Detroit

Vágólapra másolva!
2007.11.12. 08:17
A Chicago Blackhawks két újonca főszereplésével harmadszor is legyőzte ebben a szezonban a Detroit Red Wingset az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) vasárnapi játéknapján. A Colorado Avalanche sem kímélte a Minnesota Wildot, Paul Stastny duplázott a mérkőzésen.
Önfeledt chicagói ünneplés a meccs lefújása után
Reuters
Önfeledt chicagói ünneplés a meccs lefújása után
Önfeledt chicagói ünneplés a meccs lefújása után
Reuters
Önfeledt chicagói ünneplés a meccs lefújása után

A Chicago Blackhawks harmadszor is két vállra fektette a tavaly elődöntőig jutó Detroitot, pedig a Red Wingsnek nagyszerű a mérlege, a chicagóiakon kívül csupán a bajnok Anaheim ellen kényszerültek vereségre 17 meccs alatt, akkor is csupán hosszabbításban.

A feketesólymok azonban szárnyalnak két újoncuk, Patrick Kane és Jonathan Toews vezérletével. Az NHL két leggólerősebb újonca most is betalált, Kane egy gólpasszt is jegyzett.

A chicagóiak az első, és a második harmadot is kétgólós előnnyel kezdték, a Detroitnak a végjátékban már nem volt esélye megfordítani a találkozót, csak a szépítésig jutott el.

Ezzel megszakadt a Red Wings kilencmeccses győzelmi sorozata, ráaádásul már harmadszor kapituláltak mumusuk, a Chicago ellen ebben az idényben.

A Blackhawks az elmúlt kilenc szezonból csupán egyszer került be a playoffba, most viszont kezd belelendülni, utóbbi hat mecccséből ötöt megnyert, és 10-7-0-s immár a mérlege. Chicagóban újra mernek álmodozni a szurkolók...

A Colorado Avalanche 4-2-re verte a szezont meglepően jól kezdő Minnesota Wildot hazai környezetben.

A meccs hőse Paul Stastny volt, akinek a gólzáporos második harmadban elért duplája gyakorlatilag megalapozta a hazai sikert.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONGLIGA (NHL)

VASÁRNAPI JÁTÉKNAP
Chicago Blackhawks Detroit Red Wings 3-2
Colorado Avalanche Minnesota Wild 4-2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik