Újabb győzelmével fokozatosan zárkózik fel a New York Rangers

Vágólapra másolva!
2007.11.06. 09:28
5-0-ra legyőzte a Pittsburgh Penguins együttese a New Jersey Devilset annak otthonában, és ugyanennyi lett az eredménye a Carolina Hurricanes-Washington Capitals összecsapásnak is - csak éppen a hazaiak javára. Cory Stillman egy harmad alatt három találattal segítette a hazaiakat. Ismét nyert a New York Rangers, ezúttal 2-0-ra győzte le a Philadelphia Flyers gárdáját.
Az állás az arcokra van írva: Mathieu Schneider (balra, Anaheim) és Chris Conner (Dallas)
Reuters
Az állás az arcokra van írva: Mathieu Schneider (balra, Anaheim) és Chris Conner (Dallas)
Az állás az arcokra van írva: Mathieu Schneider (balra, Anaheim) és Chris Conner (Dallas)
Reuters
Az állás az arcokra van írva: Mathieu Schneider (balra, Anaheim) és Chris Conner (Dallas)

Ismét nyert a New York Rangers, ezúttal a Philadelphia Flyers volt az áldozat a Madison Square Gardenben. Henrik Lundquist parádés teljesítményt nyújtott a kapuban, ugyanis az ellenfél mind a harminc lövését védte, és a meccsen egyszer sem zörgött meg a hálója.

Az első harmad végén a veterán Jaromir Jagr lövése talált utat Martin Biron kapujába, majd az utolsó periódusban gólpasszt adott Brendan Shanahannak, így a két élő legenda találataival nyert a Rangers 2-0-ra és a második helyre kapaszkodott fel a liga Atlanti csoportjában.

Móresre tanította a címvédő Anaheim Ducks csapatát a Dallas Stars, ráadásul a Kacsák otthonában, a Honda Centerben. A vendégek már az első játékrészben megkezdték a gólgyártást Mike Riberio révén, de igazán a középső harmadban villogtak: ekkor Jussi Jokinen, Brenden Morrow és Jere Lehtinen is mattolta Jean-Sebastien Giguere kapust, akit le is cseréltek a negyedik találatot követően.

Chris Conner gólja már csak hab volt a tortán, a Dallas pedig már a San José sarkában van a Csendes-óceáni csoportban.

Hasonlóan bravúros győzelmet aratott a Pittsburgh Penguins New Jerseyben, mind az eredményt tekintve, mind azt, hogy idegenben játszottak. A Devils nem találta ellenszerét a vendégeknek, Sidney Crosby duplázott, Adam Hall, Petr Sykora és Erik Christensen pedig egy-egy góllal vették ki részüket a sikerből.

Ezen a meccsen is kapuscserére került sor, a hazaiak részéről: az indiszponáltan védő Martin Brodeurt (aki egyébként az előző szezonban gyakran szinte a hátán vitte csapatát) Kevin Weekes váltotta az utolsó periódusban.

A carolinai Cory Stillman triplázott a Washington Capitals ellen, mindhárom találatát az első harmadban szerezve, egyúttal megadva az alaphangot is az összecsapásnak. A biztonság kedvéért adott még egy gólpasszt is a két gólt szerző Eric Staalnak, így az ő találataikkal alakult ki a végeredmény.

A portást ezúttal is lecserélték a záróperiódusban: az edző Olaf Kolzig lehozása mellett döntött, helyére Brent Johnson állt, és kapott gól nélkül, kilenc védéssel hálálta meg a bizalmat.

A Carolina Hurricanes huszonegy ponttal vezeti a Délkeleti csoportot, a Keleti Konferencia tabelláján pedig csak a szezont fantasztikusan kezdő Ottawa Senators előzi meg.
VINCZE SZABOLCS

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONGLIGA (NHL)

ALAPSZAKASZ, 31. JÁTÉKNAP
Carolina Hurricanes Washington Capitals 5-0
New Jersey Devils Pittsburgh Penguins 0-5
New York Rangers Philadelphia Flyers 2-0
Florida Panthers Tampa Bay Lightning 4-3
Montreal Canadiens Buffalo Sabres 2-0
Minnesota Wild Edmonton Oilers 5-2
Colorado Avalanche Calgary Flames 4-1
Anaheim Ducks Dallas Stars 0-5
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik