Hetedik győzelmét is megszerezte a Minnesota az idei szezonban

Vágólapra másolva!
2007.10.22. 08:32
Két mérkőzést rendeztek az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) alapszakaszának 17. játéknapján. A Minnesota Wild együttese nyolcadik meccsén hetedik győzelmét szerezte, míg a Vancouver Canucks idegenben diadalmaskodott.
Ryan Kesler (balra) két gólt ütött a Columbus gárdájának
Reuters
Ryan Kesler (balra) két gólt ütött a Columbus gárdájának
Ryan Kesler (balra) két gólt ütött a Columbus gárdájának
Reuters
Ryan Kesler (balra) két gólt ütött a Columbus gárdájának

A Los Angeles Kings elleni szétütésben elszenvedett vereségén kívül csak győzelem található a Minnesota Wild együttesének neve mellett. A csapat a Colorado Avalanche ellen próbálta meg kivívni hetedik sikerét.

A hazai csapat ünnepre készült, hiszen ez volt az 500. meccsük az NHL-ben. Az első harmadban azonban nem sikerült megszerezniük a vezetést.

A második játékrészben emberelőnyből ütött találatokkal kétgólos vezetésre tett szert a Wild, előbb Mark Parrish, majd Brian Rolston volt eredményes.

A két kapott gól magához térítette a vendégcsapatot, akiknek még a harmad vége előtt sikerült is az egyenlítés: előbb emberelőnyből Tyler Arnason, majd két percre rá Andrew Brunette is bevette a 29 védést bemutató Niklas Bäckström hálóját.

Az utolsó felvonásban sokáig eredménytelenül gyűrték egymást a csapatok, ám három perccel a vége előtt egy szép egyéni megmozdulás eldöntötte a Minnesota számára a találkozót. Mikko Koivu begyűjtötte a sarokban a korongot, úgy tett, mintha a háló mögött akarna elkorcsolyázni vele, majd egy gyors mozdulattal a rövid sarok felé fordulva a hálóba lőtt.

A másik mérkőzésen a Vancouver idegenben győzte le a Columbus gárdáját. A találkozó hőse Ryan Kesler volt a két góljával, de az idén először kezdő Curtis Sanford kapus is megtette a magáét, 35 lövést hárított.

Öt és fél perc után szerezte meg első gólját Kesler, de ebben a gólban rendesen benne volt Pascal Leclaire. A Vancouver az első harmadban még egy emberelőnyt is gólra váltott.

A második játékrész elején egy emberelőnyös szituáció után Rick Nash ugyan visszahozta a Blue Jackets reményeit, de az utolsó harmad két újabb vendéggólt hozott: előbb Markus Naslund, majd emberhátrányból újra Kesler volt eredményes.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG (NHL)

ALAPSZAKASZ, 16. JÁTÉKNAP
Minnesota Wild Colorado Avalanche 3-2
Columbus Blue Jackets Vancouver Canucks 1-4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik