Fura leírni: székesfehérvári vereségnek örülhetett Pat Cortina

Vágólapra másolva!
2007.09.21. 22:12
Bemutatkozott az osztrák jégkorong-bajnokság élvonalában (Erste Bank-liga) az Alba Volán csapata. Jan Jasko vezetőedző alakulatának nem sikerült a bravúr, és vereséget szenvedett a Pat Cortina irányítása alatt álló HC Innsbrucktól.
Budai hét gólt kapott első osztrák ligás meccsén
Budai hét gólt kapott első osztrák ligás meccsén
Budai hét gólt kapott első osztrák ligás meccsén
Budai hét gólt kapott első osztrák ligás meccsén

A MAGYAR BAJNOKSÁGBAN IS VERESÉG

A Volán a magyar bajnokságban a Csikszeredát fogadta - természetesen az Ausztriában szereplő játékosai nélkül. A mindössze 18 év átlagéletkorú fehérvári csapat ugyan a mérkőzés elején megszerezte a vezetést, ám végül meg kellett hajolnia a nagyobb játéktudás, illetve rutin előtt. A csíkiak végül megérdemelten, három góllal nyertek a "Volán B" ellen.
ALBA VOLÁN-HC CSÍKSZEREDA 4–7 (1–0, 2–2, 1–5)
Nem az Alba számított a találkozó esélyesének az osztrák bajnoki mérkőzésen. Ez volt az első megmérettetése a magyar csapatnak, és a debütálás egyben az első vereséget is jelentette. A Pat Cortina vezetőedző irányítása alatt álló Innsbruck méretes, 7-2-es verést mért a magyar bajnokra.

A találkozó eleje inkább a durvaságokról, mintsem a szép hokiról szólt. A mérkőzés első periódusában több kiállítás is "tarkította" az összecsapást. Föleg a tiroli együttes próbálta jelezni fizikai fölényét - néha megengedhetetlen eszközökkel is.

A nyolcsdik percig jól tartotta magát a fehérvári alakulat, ekkor azonban két gólt is beszedett. Előbb Pierre Dagenais, majd Harald Ofner volt eredményes. A kijózanító pofon után szerencsére nem tört össze teljesen az Alba: négy perccel később Michal Stasny szépített.

Sajnos azonban a haramad vége előtt Dagenais megszerezte saját maga második, míg csapata harmadik találatát, így a hazaiak kétgólos előnnyel vonulhattak pihenőre.

A különbség igazán a középső játékrészben ütközött ki a két csapat között. Ebben a periódusban az osztrákok három góllal terhelték meg Budai Krisztián kapuját. Sorrendben (a mezőny legjobbja Dagenas), majd Ofner és végül Herbert Hohenberger talált be, végleg eldöntve ezzel a találkozó sorsát.

A záróharmadban kisé visszavett az iramból az osztrák csapat, és ez elég volt, hogy az Alba ikszre hozza ezt a játékrészt. Tomaz Razingar ugyaan hatra növelte a két csapat közti különbséget, ám beköszönt Palkovics Krisztián is, így kialakult a 7-2-es végeredmény.

ERSTE BANK LIGA

1. FORDULÓ
HC Innsbruck-Alba Volán 7-2 (3-1, 3-0, 1-1)
Gólszerzők: Dagenais 3, Ofner 2, Razingar, Hohenberger ill. Stastny, Palkovics
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik