Szerdán söpréssel juthat be a döntőbe az Ottawa Senators Keleten

Vágólapra másolva!
2007.05.15. 08:38
Szerencsés góllal bár, de az Ottawa harmadszor is legyőzte a Buffalót az észak-amerikai profi jégkorongliga Keleti főcsoportjának döntőjében, így egyetlen lépésre került attól, hogy a klub története során először bejusson a Stanley-kupa fináléjába. Az 1-0-ra megnyert meccs egyetlen találata Daniel Alfredsson nevéhez fűződött. A negyedik összecsapást szerdán Ottawában rendezik meg.
A korong a kapuban, Daniel Alfredsson indulhat ünnepelni
Reuters
A korong a kapuban, Daniel Alfredsson indulhat ünnepelni
A korong a kapuban, Daniel Alfredsson indulhat ünnepelni
Reuters
A korong a kapuban, Daniel Alfredsson indulhat ünnepelni

Több mint kétszer annyit lőtt kapura az Ottawa, mint az első helyen kiemelt Buffalo a két együttes párharcának harmadik mérkőzésén, mégis egy viszonylag szerencsésnek mondható találat döntötte el a találkozót a kanadai együttes javára.

A szokásosan hatalmas iramú összecsapáson végig a Senatosnak állt a zászló, sokszor csak Ryan Miller bravúrjai mentették meg a New York-állambeli együttest a góltól.

A második harmad 14. percében azonban egy ottawai ellentámadásnál Jason Spezza indította a jobb szélen Daniel Heatleyt, aki a kék vonal és a kezdőkör magasságának felétől azonnal kapura lőtt. A pakk mellé ment, de a palánkról visszapattant.

Miller észlelte, hogy hozzáért a korong, ezért kétségbeesetten utána kapott, de nem tudott rátenyerelni. Ehelyett a másik oldalról szélvészként a kapu elé érkező Daniel Alfredsson elé került, és a svéd csatárnak semmi más dolga nem volt, mint hogy közelről a hálóba söpörje.

Szavazás

Melyik csapat nyeri meg a Stanley-kupát?

Írja be az itt látható számot!
A Sens később is több létszámfölényes helyzetet dolgozott ki a Sabres kapuja előtt, de Miller mindig védett. A 26 éves kapus összesen 32 lövést kapott, egyszer kapitulált, míg a másik oldalon a színes bőrű Ray Emerynek csak 15-ször akadt dolga, és shuouttal zárt.

A gólszerző Daniel Alfredsson nem értett egyet azzal, hogy együttese a szerencsének köszönhette a minimális különbségű győzelmet.

„Úgy gondolom, az ember a saját szerencséjének az előidézője, és ha keményen dolgozol, akkor megkapod a lehetőségeket” – fogalmazott a 34 éves skandináv klasszis, aki minden meccsen ütött gólt a Buffalónak, s összességében már kilencnél jár az idei playoffban.

„Tudtuk, hogy ha a saját játékunkat a lehető legjobban játsszuk, akkor nehéz beennünket legyőzni” – tette hozzá.

A Senators ezzel a sikerrel most már 11-2-es győzelem-vereség mutatóval büszkélkedhet az idei rájátszásban, ami a legjobb a mezőnyben. Klubrekordnak számít, hogy a csapat a legutóbbi hat meccsét megnyerte.

A Buffalo – amely az alapszakasz legjobbja volt keleten – először nem tudott gólt szerezni a playoffban azóta, hogy tavaly 4-0-s vereséget szenvedett a későbbi bajnok Carolinától a Keleti főcsoport döntőjének egyik találkozóján.

Még egy beszédes adat a végére: a Sabres az Ottawa elleni párharcának eddigi három mérkőzésén 18 emberelőnyös helyzetből egyszer sem tudott betalálni. Ezúttal is hatszor kerültek létszámfölénybe a vendégek, de nem tudták kihasználni a lehetőségeket.

Más kérdés, hogy a Sens is hétből semmit produkált ezen a téren, de ők legalább azonos létszámnál eredményesek voltak egyszer.

Magyar idő szerint szerdáról csütörtökre virradóra akár véget is érhet a párharc Ottawában.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONGLIGA (NHL)

RÁJÁTSZÁS, KELETI FŐCSOPORT, DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS:
OTTAWA SENATORS – BUFFALO SABRES 1-0 (0-0, 1-0, 0-0)
Gól: Alfredsson (33:40 – Heatley, Spezza)
Kapusok: Emery (15 védés/15 lövés), ill. Miller (31/32)
A párharc állása: 3:0 az Ottawa javára.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik