Huszonnegyedik világbajnoki címükért játszhatnak a juharlevelesek

Vágólapra másolva!
2007.05.12. 20:19
A 23-szoros világbajnok kanadai válogatott lesz a finn együttes ellenfele a 71. jégkorong-világbajnokság döntőjében, miután a juharleveles csapat magabiztosan, 4-1-re legyőzte a címvédő svéd együttest. A finálét vasárnap 18:30-kor rendezik. A bronzmérkőzést a házigazda orosz és a svéd együttes játssza majd.
A kanadaiak egy lépésre vannak attól, hogy visszatérjenek a trónra
Reuters
A kanadaiak egy lépésre vannak attól, hogy visszatérjenek a trónra
A kanadaiak egy lépésre vannak attól, hogy visszatérjenek a trónra
Reuters
A kanadaiak egy lépésre vannak attól, hogy visszatérjenek a trónra

Az utóbbi öt év alatt negyedszer is eljutott a döntőig világbajnokságon a kanadai válogatott, amely 2004 után lehet ismét a földkerekség legjobbja, de ehhez még a finneket is le kell győznie.

A címvédő Svédország elleni elődöntőben négy különböző játékos szerezte az észak-amerikai válogatott góljait, a kapuban pedig Cam Ward remekelt, és hárított többször kritikus helyzetben.

Az az igazság, hogy a svédeknek ezúttal semmi esélyük nem volt, a kanadaiak sokkal tapasztaltabbnak, elszántabbnak, fizikailag felkészültebbnek és ügyesebbnek tűntek.

Szavazás

Melyik válogatott nyeri a vb-t?

Írja be az itt látható számot!
Óvatos kezdés után emberelőnyből szerezte meg a vezetést a tengerentúli társulat: a fehér mezesek jól járatták körbe a korongot, és végül Mike Cammalleri gyors lövéssel vette be Johan Bäcklund kapuját (1-0). Ez volt Cammalleri negyedik találata ezen a vb-n.

Nem sokkal több mint egy perccel később Jonathan Toews kettőre növelte az előnyt egy nagyszerű találattal. Jordan Staal a kapu mögött elkocsolyázva tálalt csapattársa elé, aki estében ütötte a pakkot a hálóba (2-0).

Még mindig az első harmadban jártunk, amikor újra betaláltak a kanadaiak: ezúttal Mike Cammalleri volt az előkészítő, és a másik Staal, Eric a befejező (3-0).

A svédek a második harmad 7. percében szépítettek: Johan Davidsson hetedszer volt eredményes a tornán.

Az utolsó szó jogát a juharlevesek tartottták meg maguknak, a második 20 perc hajrájának elején visszaállították a háromgólos különbséget. A meccs utolsó gólját Rick Nash ütötte, aki egy kettő-egyes szituáció végén adott kötényt Bäcklundnak.

Az utolsó harmad semmilyen izgalmat nem tartogatott, a játék jórészt a svédek térfelén folyt.

A háromkoronás együttes ezúttal semmilyen szempontból nem tudta felvenni a kanadaiak ritmusát, a 23-szoros világbajnok teljesen megérdemelten jutott be a fináléba.

71. JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG, MOSZKVA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik