Veretlenül negyeddöntős a két favorit, Kanada és Oroszország

K.E. K.E.K.E. K.E.
Vágólapra másolva!
2007.05.07. 21:00
A Moszkvában zajló 71. jégkorong-világbajnokságon a középdöntő utolsó fordulójában a torna egyik nagy favoritjának számító kanadai válogatott remek kezdést követően három góllal verte az Egyesült Államok csapatát. A házigazda orosz együttes ugyancsak veretlen maradt, viszont a címvédő svéd gárda ellen igencsak meg kellett dolgoznia a kétgólos győzelemért.
Egymást sem kímélte az orosz és a svéd csapat
Reuters
Egymást sem kímélte az orosz és a svéd csapat
Egymást sem kímélte az orosz és a svéd csapat
Reuters
Egymást sem kímélte az orosz és a svéd csapat

Szavazás

Melyik válogatott nyeri a vb-t?

Írja be az itt látható számot!
A svédek emberelőnyből szereztek vezetést az oroszok ellen – a kiállítást követően 20 másodpercre volt szükségük a találathoz -, de a harmad vége előtt a házigazdák egyenlítettek.

A második játékrész elején az oroszoknál volt a vezetés, de a svédek nem hagyták magukat és a mezőnymunkát, valamint a helyzetek számát tekintve kiegyenlített mérkőzésen ők is egalizálni tudtak.

A záró részben az oroszok nagy erőket mozgósítottak száz százalékos mérlegük megőrzéséért, valamint a csoportelsőségért, amelynek eredményeként előbb Malkin újra a házigazdákat jutatta előnyhöz, majd a hajrában Morozov aznapi második találatával beállította a végeredményt.

Az oroszok a csehekkel, a svédek a szlovákokkal játszanak a negyeddöntőben. Ilyen párosítás láttán nyugodtan kijelenthető: a vb elkezdődött!

A tengerentúli presztízsmérkőzésen az első harmadban négy lőtt góljával villámrajtot vett a kanadai válogatott. Már a nyolcadik másodpercben(!) gólt szereztek, ez olyan lendületet adott nekik, hogy két sebességi fokozattal gyorsabban tudtak játszani és eredményesebben tudták befejezni helyzeteiket, mint az akkor leginkább megrendült ökölvívóra emlékeztető amerikaiak.

A második harmadban viszont már egy teljesen kicserélt amerikai csapatot láthattunk a jégen, amely a találkozó végéig egyenlő partnere tudott lenni ellenfelének.

Más kérdés, négygólos hátrányból indulva ez már csak legfeljebb a tisztes vereséghez lehetett és lett is elegendő.

A győztes csapatban Matthew Lombardi triplázott, Mike Cammalleri pedig két gólt lőtt. A vesztes oldalon Paul Stastny kétszer talált az ellenfél hálójába.

Kanadára a nyolc között Svájc, míg az amerikaiakra a finnek várnak.

Padlón, azaz jégen az amerikai válogatott
Reuters
Padlón, azaz jégen az amerikai válogatott

71. VILÁGBAJNOKSÁG, KÖZÉPDÖNTŐ, 3. FORDULÓ:

E-CSOPORT:
Oroszország – Svédország 4-2 (1-1, 1-1, 2-0)
G.: Morozov (18., 57.), Grebeskov (24.), Malkin (50.), ill. Thornberg (9.), Steen (39.)

F-CSOPORT:
Kanada – Egyesült Államok 6-3 (4-0, 1-2, 1-1)
G.: McClement (1.), Cammalleri (3., 14.), Lombardi (13., 36., 52.), ill. Stastny (30., 54.), Stempniak (38.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik