Az oroszok, az amerikaiak a finnek és a csehek is továbbjutottak

Vágólapra másolva!
2007.04.29. 21:30
Esélyeshez méltóan az amerikaiak a csehek, a finnek és a házigazda oroszok is könnyedén nyertek a Moszkvában zajló 71. jégkorong-világbajnokságon a csoportkör második fordulójában. Ezzel mind a négy ország csapata már továbbjutott.
Alexej Morozov (pirosban) háromszor talált az ukrán kapuba
Alexej Morozov (pirosban) háromszor talált az ukrán kapuba
Alexej Morozov (pirosban) háromszor talált az ukrán kapuba
Alexej Morozov (pirosban) háromszor talált az ukrán kapuba

A házigazda oroszok aratták a legnagyobb különbségű győzelmet, annak ellenére nyertek simán, hogy a vezetést az ukránok szerezték meg.

Az első harmad végére azonban már az Oroszországnál volt az előny, és végül, elsősorban Alexej Morozov vezetésével, 8-1-re diadalmaskodtak.

Az Egyesült Államok csapata a fehéroroszokkal mérkőzött és már az első felvonásban döntött az esélyesebb csapat, amely még azt is megengedhette, hogy az utolsó harmadot 1-0-ra elveszítse. Az amerikaiak ennek ellenére 5-1-re nyertek, és ezzel ők is bejutottak a középdöntőbe.

A csehek nem voltak egy súlycsoportban ellenfelükkel, hiszen rögtön a kezdést követően beszorították az osztrákokat a saját térfelükre, de még inkább harmadukba. A negyedik percben emberelőnyös szituációban megszerezték a vezetést, majd hat perccel később megduplázták az előnyüket.

A második harmadban 0-3-nál szépítettek az osztrákok, kihasználva egy emberfórt. A két csapat között viszont akkora volt a különbség, hogy öt a négy ellen is kiegyenlített volt a játék.

A harmadik harmadban három gólt lőve állították be a végeredményt a csehek, akik így máris a középdöntőbe jutottak. Az osztrákok eközben második vereségüket szenvedték el.

Ugyancsak a tizenkettő között vannak a dánokat néggyel verő finnek. Az északi "rangadón" a finnek szereztek vezetést, miután 26 másodperc alatt gólra váltottak egy fórt.

A dánok nem késtek sokat a válasszal: ők is öt a négy ellen voltak eredményesek, nekik 17 másodperc is elég volt az egyenlítő találat megszerzéséhez.

A bedühödött finnek aztán két gólt vágtak még az első harmadban, újabb egyet a másodikban, így a hajrát már nyugodtan várhatták. A dánok 1-6 után végül egy akciógólt is lőttek, beállítva a végeredményt.

MOSZKVA, 71. VB, CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ:

B-CSOPORT:
Csehország – Ausztria 6-1 (2-0, 1-1, 3-0)
G.: Sykora 4., Hlinka 11., 49., Caslava 32., Barinka 45., Marek 56., ill. Divis 38.
Egyesült Államok-Fehéroroszország 5-1 (3-0, 2-0, 0-1)
G.: Stempniak 2, J. Johnson, LaRose, C. Clark, ill. Antonyenko
D-CSOPORT:
Finnország – Dánia 6-2 (3-1, 1-0, 2-1)
G.: Nummelin 8., 19., Koivu 15., Peltonen 24., Berg 42., Hentunen 51., ill. Damgaard 13., Kjaergaard 55.)
Oroszország-Ukrajna 8-1 (2-1, 3-0, 3-0)
G.: Morozov 3, Zinovjev, Nyikulin, Proskin, Radulov, Frolov, ill. Klimentyev
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik