Vincent Lecavalier ördögi játékára nem volt ellenszere a Devilsnek

Vágólapra másolva!
2007.04.17. 08:58
Három párharc is 2-1-re módosult az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) rájátszásának első körében a legutóbbi játéknapon. Odahaza tudott nyerni a Tampa Bay és a San Jose, míg idegenben a Buffalo. A Lightningban ezúttal is Vincent Lecavalier bizonyult a nyerő embernek: gólt lőtt, majd gólpasszt adott a Devils elleni mérkőzésen.
Vaclav Prospal (jobbra) ünnepli győztes találatát Paul Ranger és Vincent Lecavalier társaságában
Vaclav Prospal (jobbra) ünnepli győztes találatát Paul Ranger és Vincent Lecavalier társaságában
Vaclav Prospal (jobbra) ünnepli győztes találatát Paul Ranger és Vincent Lecavalier társaságában
Vaclav Prospal (jobbra) ünnepli győztes találatát Paul Ranger és Vincent Lecavalier társaságában

Vincent Lecavalier az első harmadban megszerezte a vezető találatot a Devils ellen, majd a záró periódusban az ő gólpasszából ütött gólt Vaclav Prospal, amivel 3-2-re alakult az állás alig hat perccel a mérkőzés vége előtt.

A folytatásba már nem született gól, így főleg a kanadai játékos (aki a második mérkőzésen is nyerőembernek bizonyult) kiemelkedő teljesítményének köszönhetően a négy győzelemig tartó párharcban a Lightning megfordította az állást, és már 2-1-re vezet.

New Yorkban az Islanders fogadta a Sabres gárdáját. Nem bizonyult jó vendégnek a Buffalo, és a második harmadban szerzett három góljának köszönhetően 3-2-re megnyerte a találkozót.

Az első harmadban nem úgy tűnt, hogy akár egy gól is születhet a rangadón. Mindkét kapus szenzációsan védett: Ryan Miller tíz, míg kollégája Rick Di Pietro a másik oldalon kilenc hárítást mutatott be.

A második harmadban aztán gyorsan kétgólos előnyre tett szert a Sabres, ám Ryan Smyth nyolc másodperccel a dudaszó előtti találata visszaadta a reményt a “szigetlakóknak”.

A záró periodusban a vendégcsapat tizenhétszer próbálkozott bevenni DiPietro kapuját, újabb találatot azonban nem sikerült szereznie. Érdekesség, hogy a harmadik harmadban a New York mindössze két kapuralövéssel próbálkozott.

Győzelmével a Sabres 2-1-re alakította a párharc állását.

Ahogyan tette azt a San Jose gárdája is. Pedig az első harmadban még a Nashville vezetett, ám már ekkor is érezhető volt, hogy nem biztos, hogy az egy Suter-találat elég lesz a mérkőzés végéig. Már ebben a játékrészben is sokkal többet lőtt kapura a hazai csapat, viszont gólt nem szerzett.

Aztán beindult a Sharks, és amikor Patrick Marleau bő öt perccel a találkozó vége előtt betalált, már mindenki tudta, hogy a San Jose várhatja előnnyel a negyedik mérkőzést.

A változatosság kedvéért ez a párharc is 2-1-re áll, természetesen a “cápák” javára.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG

RÁJÁTSZÁS
Tampa Bay Lightning New Yersey Devils 3-2 (az állás: 2-1)
New York Islanders Buffalo Sabres 2-3 (1-2)
San Jose Sharks Nashville Predators 3-1 (2-1)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik