NBA: az MVP sem tudott segíteni, a Celtics kiütötte a 76erst – videók

Vágólapra másolva!
2023.05.04. 06:52
null
Joel Embiid sem tudta megállítani a Bostont (Fotó: Getty Images)
A Boston Celtics 121–87-re kiütötte a Philadelphia 76erst az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) főcsoport-elődöntőjének második mérkőzésén.

Boston Celtics–Philadelphia 76ers 121–87

Kiütéssel válaszolt a Boston. Az első mérkőzést legutóbb csúnyán elrontotta a Celtics, és azonnal elbukta a pályaelőnyt, így most kötelező volt nyernie – ezt pedig nagyobb gond nélkül meg is tette Joe Mazzulla alakulata, az utolsó másfél negyedben valósággal földbe taposta ellenfelét. A szorosan induló összecsapáson az első negyed hajrájában tudott 6–8 ponttal meglógni a Boston, majd hamar lett közte tíz, és innentől sokáig 5–12 egység között mozgott a távolság - végleg lerázni nem tudta magáról a Sixerst a vendéglátó, de azért érezhető volt, hogy jobban játszik. A harmadik negyed elején, vagy inkább közepén viszont elrohant a meccsel a Celtics: 61–54 után előbb egy 7–0-t futott a gárda, majd egy 24–8-as (!) rohammal dűlőre vitte a dolgot – a játékrészt 35–16-ra nyerték Horfordék, és ennek közepén világossá vált, hogy mi lesz az este vége. Onnantól már csak a számszerű végeredmény volt a kérdés, mindkét edző ürítette a kispadot közte harmincnál, de a Philly ezt követően sem tudott igazán közelebb zárkózni, úgyhogy a Boston abszolút kiszolgálta a közönségét is. A kevesebb játékperc miatt nagy egyéni extrát nem tudunk kiemelni, de a 25 pontos Jaylen Brown mellett a 6/10 triplás Malcolm Brogdont azért említsük meg, ő kulcsszerepet vállalt a meccsdöntő periódusban is – érdekesség, hogy úgy nyert 121–87-re a Celtics, hogy a faultgondok miatt (is) csak 19 percet játszó Jayson Tatum alig 1/7-et (!) dobott mezőnyből, kis túlzással nélküle verték agyon a riválist. Végül amit kellett, azt megtették, győztek, méghozzá impresszíven, úgyhogy jó mentális helyzetben utazhatnak el Philadelphiába, de ott azért más jellegű összecsapásokra számíthatnak – viszont ha kettőből egyet elhoznak, azzal már ki is javítják a legutóbbi hibájukat.

Embiid visszatért, de nem segített. Az első meccset kihagyta, ezen az estén viszont játékra jelentkezett a friss MVP, túl nagy hatása azonban nem volt az eredményre: ugyan kiosztott 5 blokkot is, de így sem tudta összerakni a Sixers védekezését, támadásban pedig passzívnak bizonyult, végül alig kilenc dobást vállalt, és 15 ponttal, 3 lepattanóval, gólpassz nélkül zárt. Ami ennél nagyobb baj, hogy vele megborult a legutóbb működő rendszer is, James Harden például 2/14-et dobott mezőnyből és 0/6-ot távolról, csapatszinten 40% alatt maradt a dobóteljesítményük, és a 6/30 tripla, valamint főleg a kollektíven szétosztott 13 gólpassz is jelzi azt, hogy mennyire nem találták a ritmust. Két és fél negyeden keresztül így is benne volt a pakliban, hogy felfelé mozdulnak el és szoros lesz a vége, de a Celtics sebességváltása után összeomlottak - baj nincs, az 1–1 még mindig jó eredmény számukra, a hazai mérkőzésekre viszont sokkal-sokkal agresszívebb, motiváltabb játékkal kell majd kifutniuk.

A Celtics legjobb dobói:Brown 25/9, Brogdon 23/18, Smart 15/3, White 15/9
A 76ers legjobb dobói:Harris 16/6, Embiid 15, Maxey 13/3

.

 



NBA
RÁJÁTSZÁS, 2. FORDULÓ
KELETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
Boston Celtics–
Philadelphia 76ers 121–87
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1

A RÁJÁTSZÁS 2. FORDULÓJÁNAK PÁROSÍTÁSAI
(zárójelben a párharc állása)
KELETI FŐCSOPORT

New York Knicks–Miami Heat (1–1)
Boston Celtics–Philadelphia 76ers (1–1)
NYUGATI FŐCSOPORT
Denver Nuggets–Phoenix Suns (2–0)
Golden State Warriors–Los Angeles Lakers (0–1)
A párharcok az egyik fél negyedik győzelméig tartanak.

A RÁJÁTSZÁS 1. FORDULÓJA
KELETI FŐCSOPORT

Milwaukee Bucks–Miami Heat (1–4) –a Miami továbbjutott
Cleveland Cavaliers–New York Knicks (1–4) –a New York továbbjutott
Philadelphia 76ers–Brooklyn Nets (4–0) –a Philadelphia továbbjutott
Boston Celtics–Atlanta Hawks (4–2) –a Boston továbbjutott
NYUGATI FŐCSOPORT
Denver Nuggets–Minnesota Timberwolves (4–1) –a Denver továbbjutott
Phoenix Suns–Los Angeles Clippers (4–1) –a Phoenix továbbjutott
Sacramento Kings–Golden State Warriors (3–4) –a Golden State továbbjutott
Memphis Grizzlies–Los Angeles Lakers (2–4) –az LA Lakers továbbjutott
A párharcok az egyik fél negyedik győzelméig tartottak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik