Az amerikai Sator és kanadai Cortina párharca Ljubljanában

K.E. K.E.K.E. K.E.
Vágólapra másolva!
2007.04.16. 14:25
A Ljubljanában zajló Divízió I-s jégkorong-világbajnokságon ma este 20.00 órai kezdettel a kanadai születésű Pat Cortina irányította magyar válogatott az amerikai származású Ted Sator vezette házigazda együttes ellen veszi fel a küzdelmet. A mérkőzés - amely könnyen a torna döntője is lehet egyben - végeredménye minden bizonnyal döntő befolyással bír majd a feljutást illetően. A nyitófordulóban mindkét gárda a papírformának megfelelő győzelmet aratott.
Nem volt egy súlycsoportban a szlovén és a román válogatott
Reuters
Nem volt egy súlycsoportban a szlovén és a román válogatott
Nem volt egy súlycsoportban a szlovén és a román válogatott
Reuters
Nem volt egy súlycsoportban a szlovén és a román válogatott
Előbb a magyar együttes bizonyult jobbnak Litvániánál, majd az esti főmérkőzésen a házigazda szlovének Romániát verték.

Ivo Jan duplájával az első harmad elején 33 másodperc leforgása alatt kétgólos előnyre tettek szert a hazaiak, amikor a románok váratlanul szépítettek. Kevéssel később aztán visszaállították a kétgólos különbséget a vendéglátók.

A második harmad eleje megint csak két gyors szlovén gólt hozott: ekkor 46 másodperc kellett a találatokhoz. Jan már háromnál járt. Figyelmeztető jel lehet: jó lesz vigyázni a felvonások elején, különösen a befejezéseknél jeleskedő Janra!

A harmadik harmadban teljesen szétesett a románok játéka, és a fáradt vendégek ellen a szlovének tetszés szerint érték el újabb találataikat.

Azt azért jegyezzük meg: ezúttal 1:38 perc kellett a hazaiaknak a harmad elején a „szokásos” duplához.

A házigazdák végig rendkívül gyorsak volt és nemcsak a románokhoz képest tűnt a tempójuk egy osztállyal ütősebbnek.

A nagy rohanásban azért a játékra is tudtak figyelni, így ellenfelük többnyire csak a szlovén támadók után korcsolyázhatott.

AZ NSO AJNÁLJA:

A magyar csapat, zömében inkább rutinból megélő védőinek valószínűség szerint harmadunk előtt mielőbb keresnie kell az ütközés lehetőségét a szlovén támadókkal, mert ha fordulásra és versenyfutásra kényszerítik a mieinket, abból gond lehet.

A szlovén gárda a közelmúltban megjárta a világbajnokságot is, lifteztek az élvonal és a másodosztály között. Több szezont húztak le a legmagasabb osztályban és nagyon igyekeznek oda visszakerülni.

Tavaly győztes meccs nélkül az utolsó helyen végezve búcsúztak az élvonaltól. A csoportkörben háromszor kikaptak, az alsóházban két döntetlennel és egy vereséggel zártak.

Legjobb klubcsapatuk, a Jesenice az Interligát kinőve tavaly nyáron az osztrák bajnokságba kért és nyert bebocsátást.

Ennek ellenére az utóbbi mérkőzések a magyaroknak adhat több okot a bizakodásra. Bledben hazai környezetben vertük a szlovéneket az Eurotour decemberi állomásán 4-3-ra.

Csaptunk 0-2-ről fordított úgy, hogy a második harmad közepén 156 másodperc alatt négy gólt lőtt.

Ezt megelőzően november közepén, ugyancsak a nemzetközi válogatott sorozat keretében, de Budapesten találkozott egymással a két csapat: a mieink kiütéses, 7-1-s győzelmet arattak egy fiatal szlovén gárda ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik