A válogatott fejet hajtott a szlovénok előtt a második mérkőzésen

Vágólapra másolva!
2007.04.16. 23:33
Címkék
A Divízió 1-es világbajnokság B-csoportjában, második mérkőzésünkön nem tudtunk meglepetést okozni a torna legfőbb esélyesének kikiáltott, hazai pályán játszó szlovénok ellen. Az amerikai Ted Sator által irányított együttes már az első percekben lerohanta a magyarokat, s a harmad végére megnyugtató háromgólos előnybe került. Bár később sikerült kijönnünk a szorításból és szépítenünk is, a meccs egy percre sem került ki ellenfelünk kezéből, és végül be kellett érnünk a 4-1-es végeredménnyel. Ezzel minimálisra csökkentek az esélyeink a feljutásra, az eddigi csoportküzdelmek alapján egyértelműen a szlovénoknak áll a zászló.
Szuper Leventének (a háttérben) David - (balra) és Marcel Rodman (jobbra) is okozott meleg perceket
Szuper Leventének (a háttérben) David - (balra) és Marcel Rodman (jobbra) is okozott meleg perceket
Szuper Leventének (a háttérben) David - (balra) és Marcel Rodman (jobbra) is okozott meleg perceket
Szuper Leventének (a háttérben) David - (balra) és Marcel Rodman (jobbra) is okozott meleg perceket

A mérkőzés valóságos rémálomként indult a nagyratörő tervekkel pályára lépő magyar csapat számára, ellenfelünk négy perc után kétgólos előnyre tett ugyanis szert. Előbb a Los Angeles Kings játékosa, Anze Kopitar hozta kihagyhatatlan ziccerbe Tomaz Razingart, s a szlovén csatár nem is hibázott, két méterről a hálóba ütötte a korongot a tehetetlen Szuper mellett. 1-0.

Egy perc múlva újabb hidegzuhany: ekkor David Rodman kiszorított helyzetből vágta a kapu elé a korongot, Dejan Varl csak annyira tette bele az ütőjét, amennyire kellett, hogy a jobb felső sarokban kössön ki a felpattanó korong. 2-0.

A szlovénok nagyon agilisen kezdtek, agresszív letámadásuk pedig megbénította a csatárainkat, akik csak elvétve bukkantak fel a támadó harmadban.

A 16. percben aztán Muric volt közelről eredményes Horváth szorításában, csak hogy teljes legyen a szlovén örömünnep. Marcel Rodman keményen belőtt passza után született a találat, és emberhátrányban kaptuk a gólt, mégpedig Sille kiállítása után. 3-0.

A második harmadra összekaptuk magunkat, a döntő momentum Ocskay álompassza volt, az Alba Volán csatára a saját kapuja előteréből emelte ki a palánkra a korongot, s az azt felszedő Peterdi egy az egyben már nem hibázott Hocevar kapussal szembena 26. percben. Az újpesti csatár éppen kiállításról jött vissza a gól előtt. Kangyal és Kovács is eljutott ezután helyzetig, de a második gól csak nem akart összejönni a feljavuló magyaroknak. 3-1.

A harmadik harmad elején hamar egy óriási Ladányi-ziccer következett: Hocevar hihetelen reflexmozdulattal kaparintotta meg azonban lövését.

Ahogy az lenni szokott, az ellenfél meg is bosszulta a kihagyott lehetőséget. Sotlar gondolt egyet, s kilenc méterről eresztett meg életerős lövést a 44. percben, a takarásban lévő Szupernek a kimozduló Muric árnyékában esélye sem volt arra, hogy kifogja a löketet. 4-1.

Ezután Gröschl elsőre súlyosnak tűnő fejsérülése, majd Kopitar cselei okoztak ijedséget számunkra. Az aggodalom azonban felesleges volt: a magyar csatárt is összedrótozták, a szlovén sztár révén sem jutott további gólig ellenfelünk.

Ezzel a második hely megszerzése lehet a realitás a továbbiakban a magyar csapat számára, a feljutás elúszni látszik, de mint tudjuk a remény hal meg utoljára…

DIVÍZIÓ I-ES JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG, B-CSOPORT, LJUBLJANA

2. FORDULÓ
Szlovénia–Magyarország 4-1 (3-0, 0-1, 1-0)
Ljubljana, Hala Tivoli, 5000 néző
Gólszerzők: Razingar (3.), Varl (4.), Muric (16.), Sotlar (44.) ill. Peterdi (26.)
Büntetések: 14 perc, ill. 20 perc
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik