Meglepetés, elbukták az első meccset Ladányiék

Vágólapra másolva!
2007.02.15. 22:00
Az élvonalbeli jégkorong-bajnokság, a Borsodi Liga elődöntőjében, az Újpest az első mérkőzésen, hazai pályán a hosszabbításban kapott ki a papíron esélytelenebbnek vélt fiatal dunaújvárosi gárdától. Ancsin János csapata már a túlórát is csak a hatvanadik percben harcolta ki, hat a három elleni felállásnál. A szezon előtt bajnoki címről szőttek álmokat Újpesten, ehhez képest csapnivaló játékkal kezdték a lilák az elődöntő első felvonását.
Az Újpesttől jelentős formajavulásra van szükség, az Újváros okkal alapozhat mai bravúrgyőzelmére
Czagány Balázs
Az Újpesttől jelentős formajavulásra van szükség, az Újváros okkal alapozhat mai bravúrgyőzelmére
Az Újpesttől jelentős formajavulásra van szükség, az Újváros okkal alapozhat mai bravúrgyőzelmére
Czagány Balázs
Az Újpesttől jelentős formajavulásra van szükség, az Újváros okkal alapozhat mai bravúrgyőzelmére

BORSODI LIGA, ELŐDÖNTŐ:

ELSŐ MÉRKŐZÉS:
ÚJPESTI TE−DAB-EXTRA.HU 2−3 - h.u. (0−0, 0−1, 2-1, 0-1)
Megyeri út, 800 néző. Vezette: Nyeste
ÚJPESTI TE: Filo − Gallo, Sprencz, LADÁNYI, Gergely, PETERDI 1, Krulis, Jurasko, Szajbert P., Borbás, Dubek, Hetler, Szajbert K., Markó, Papp V., Buzás, (Rencz, Szirányi, Virág, Coleman, Rusznyák). Edző: Ancsin János, Baróti Zsolt.
DUNAÚJVÁROS: FERJO − VARGYAS, Jobb, Sucko, FOLTÍN, Borsos, ERDÉLYI, Lencsés 1, KISS Á. (1), GALANISZ 1, AZARI (1), Hegyi, Holló, Berta, Erdősi, Szilassy, (Hüffner, Pozsgai, Király, Jonkl, Mekler). Vezetőedző: Vlagyimir Matejov.
Kiállítások: 12 ill. 20 perc
A 3 nyert mérkőzésig tartó párharc állása: 0−1

Szavazás

Melyik csapat nyeri a bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Ebbe ugyan jócskán közrejátszhatott a Horváth-ügy: a válogatott védőt, a csapat kapitányát tegnap, szerdán küldték el Újpestről, mert a keddi edzésen szándékosan súlyos sérülést okozott az együttes légiósának, Jozef Voskárnak. Ám a csatasorból kiesett két meghatározó ember nélkül is erősebb volt az Ancsin-csapat kerete, mint a javarészt fiatalokból álló újvárosiaké.

Ennek ellenére kezdésnek nyomott az Újváros, majd két hazai emberelőnyt követően kiegyenlítetté vált a játék az elődöntőben várt színvonaltól és iramtól elmaradó összecsapáson.

A második harmadban már gólban is megmutatkozott a vendégek fölénye. Kiss Ákos a kapu mögül adott vissza, érkezett a válogatott, Dunaújvárosban már a rutinos játékosok között jegyzett Lencsés és szép lövéssel megszerezte a vezetést övéinek.

A vendégek vezető találatához és némi mezőnyfölényéhez mindössze annyi is elegendő volt, hogy pontosabban, kevesebb hibával játszottak, mint a rendkívül sokat rontó újpestiek.

A harmadik harmadban egy volt dunaújvárosi, Peterdi emberelőnyös helyzetben váratlanul abszolút gólhelyzetben találta magát, amit ki is használt.

A folytatásban a felnőtt válogatottban a hétvégi lengyelországi tornán bemutatkozó Galanisz, illetve Azari okozott zavart a hazai kapu előtt, amelynek eredményeként előbbi góljával visszavette a vezetést a vendégcsapat.

Nagy erőket mozgósított az egyenlítésért a hazai gárda, ám arra egészen a 60. percig kellett várni. Akkor a lilák kettős emberelőnyben játszva kapusuk helyett is mezőnyjátékost küldtek a jégre, így végül hat a három ellen sakk-mattra játszva Ladányi - ugyancsak volt dunaújvárosi, jelenlegi újpesti csapatkapitány - a harmadvonalról bombázott a vendégek hálójába.

Jöhetett a túlóra, de a vendégekben volt erő, hogy a mérkőzésen harmadszor is megszerezzék a vezetést - Erdélyi Péteré az érdem -, így az első mérkőzés után vezetésre tegyenek szert a három győzelemig tartó párharcban.

Folytatás holnap, ugyancsak a Megyeri úton, ám az Újpestnek jelentős formajavulásra van szüksége, ha érvényre akarja juttatni a papírformát és nem akar időnek előtt elbúcsúzni a bajnoki rájátszástól.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik