A Rangers a Flyerst, Orr a philadelphiai Fedorukot ütötte ki

Vágólapra másolva!
2007.03.22. 10:53
A kiütés kronológiája
Reuters
A kiütés kronológiája
A kiütés kronológiája
Reuters
A kiütés kronológiája

A New York Rangers hazai pályán 5-0-ra legyőzte a Philadelphia csapatát az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság alapszakaszának 159. játéknapján. Kikapott és már nem ligaelső a Nashville.

Henrik Lunquist második „shutoutját” érte el a harmadik mérkőzésén, amivel főszerepet játszott a Philadelphia ellen 5-0-ra megnyert mérkőzésen. A vendégek játékosát, Todd Fedorukot kórházba kellett szállítani miután összeverekedett Colton Orral.

A főlényes hazai győzelmet beárnyékolja, hogy a találkozó első percében Orr és Fedoruk összeverekedett, és a Flyers játékosa a jégen kötött ki, és rögtön nyakmerevítőt kapott és hordágyon kellett levinni a pályáról. Fedorukot egész éjjelre bent tartották megfigyelésre a kórházban.

Claude Macaluso, a hazaiak orvosa a vizsgálatok után hivatalos közleményt adott ki a játékos állapotáról.
„Todd jól van. Felébredt – adta hírül a Rangers ideggyógyásza – Van némi gond a rövid távú memóriájával, de ezen kívül minden rendben. Semmilyen ideggyógyászati problémája nincs.”

Nagyarányú győzelme ellenbére sem biztos a Rangers számára rájátszás, habár egy nagy lépéssel közelebb került ahhoz.

A tavalyi döntős Edmonton hazai pályán szenvedett újabb súlyos vereséget, ezúttal a Coloradótól. Az Avalanche-nek ez volt sorozatban a negyedik sikere, amivel életben tartotta a reményt, amely szerint meglehet még a rájátszás.

A Nashville Vancouverben szenvedett 2-0-s vereséget, és mivel a Buffalo otthon 5-2-re legyőzte a Washingtont, így jelenleg a Sabres állt a liga élére.

A San Jose klubcsúcsot döntött, ugyanis megnyerte negyvenötödik meccsét a szezonban. A Sharks a Chicagót verte 4-1-re idegenben.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG, ALAPSZAKASZ

159. JÁTÉKNAP
Buffalo Sabres Washington Capitals 5-2
New York Rangers Philadelphia Flyers 5-0
Chicago Blackhawks San Jose Sharks 1-4
Edmonton Oilers Colorado Avalanche 1-5
Vancouver Canucks Nashville Predators 2-0
Los Angeles Kings Dallas Stars 2-4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik