Megszakadt a Chicago, a St. Louis és a Vancouver sorozata

Vágólapra másolva!
2007.02.26. 09:32
Magabiztosan verte a Chicago a San José együttesét, és ezzel nemcsak a saját öt mérkőzéses nyeretlenségi sorozatát szakította meg, hanem a vendégek négy találkozó óta meglévő veretlenségét is átadta a múltnak. A Vancouver hat sikeres összecsapás után hosszabbításban kapott ki Dallasban.
A Vancouver hosszabbítás után kapott ki Dallasban
Reuters
A Vancouver hosszabbítás után kapott ki Dallasban
A Vancouver hosszabbítás után kapott ki Dallasban
Reuters
A Vancouver hosszabbítás után kapott ki Dallasban

Az elmúlt hat mérkőzésén diadalmaskodó Vancouver Dallasba látogatott, természetesen azzal a szándékkal, hogy folytatja remek sorozatát. 59 és fél perc játék után úgy tűnt, hogy összejön az újabb győzelem, de a Stars egyenlítése után a hosszabbításban alulmaradtak.

A Canucks mind a hat sikeres találkozóját egy góllal nyerte meg, és a második harmadban Taylor Pryatt góljával ezúttal is megszerezte a vezetést.

A Dallas azonban az utolsó harmad legvégén kiegyenlített, Philippe Boucher egy emberelőnyt váltott gólra, majd Jere Lehtinen a hosszabbításban megszerezte a győztes gólt is – szintén emberelőnyből.

Egy jó és egy rossz formában lévő csapat találkozott Chicagóban: a Blackhawks legutóbbi öt meccsét egyaránt elbukta, míg a St. Louis Blues négy meccse veretlen volt. A chicagói találkozón azonban mindkét sorozat megszakadt.

A győzelemben nagy része volt az idén 22 meccset kihagyó Martin Havlatnak, aki amellett, hogy szerzett egy gólt, még két gólpasszt is kiosztott.

A Pittsburghon állt bosszút a Boston ellen elszenvedett vereség miatt a Tampa Bay. A Lightning december vége óta nem vesztett el két egymást követő meccset. Ezúttal is győzelemmel felelt a vereségre, a Penguins mindössze egy emberelőnyös helyzetből tudott szépíteni.

A listavezető Nashville nagy csatában nyert Columbusban. Paul Kariya emberelőnyös találatára Modin is létszámelőnyből felelt. A második harmadban két újabb Predators-gól után többen már úgy gondolták, hogy eldőlt a mérkőzés, de az utolsó játékrészben a Blue Jackets kiegyenlített, de a szétlövésben a Nashville a maga javára fordította a találkozót.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG (NHL)

ALAPSZAKASZ, 137. JÁTÉKNAP
Anaheim Ducks-Colorado Avalanche 5-3
Washington Capitals-New Jersey Devils 2-3
Minnesota Wild-Edmonton Oilers 4-1
Chicago Blackhawks-St. Louis Blues 5-1
Dallas Stars-Vancouver Canucks 2-1 - hosszabbítás után
Tampa Bay Lightning-Pittsburgh Penguins 5-1
Columbus Blue Jackets-Nashville Predators 3-4 - szétlövés után
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik