Döntőben a Volán

Vágólapra másolva!
2007.01.24. 20:40
Bejutott az Interliga döntőjébe az Alba Volán-FeVita jégkorongcsapata, miután a mindent eldöntő ötödik mérkőzésen 7-2-re legyőzte az Újpesti TE együttesét. A székesfehérváriak ellenfele a döntőben a Slavija Ljubljana lesz.
Milos Palovcik és Ocskay Gábor ünnepel
Milos Palovcik és Ocskay Gábor ünnepel
Milos Palovcik és Ocskay Gábor ünnepel
Milos Palovcik és Ocskay Gábor ünnepel

A mindent eldöntő ötödik mérkőzésre Székesfehérváron került sor az Alba Volán-FeVita és az Újpesti TE között. A tét nagy volt: az Interliga döntőjébe kerülés.

A hazai csapat villámrajtot vett, 18 másodperc elteltével máris Matus Filo hálójában táncolt a korong. A gólban az újpesti kapus is vastagon benne volt, Palkovics lövése az ő korcsolyájáról pattant a kapuba.

A fehérváriak továbbra is támadásban maradtak, az Újpest sokáig csak a védekezéssel foglalkozott, de utána ellentámadásokat is vezetett.

13 perc 58 másodperc játék után azonban a hazai csapat megduplázta előnyét, miután Fodor is eredményes volt, sőt, a második harmad elején újra ő lőtt gólt, bár lövése megpattant Hetler korcsolyáján.

Nem egész egy perc múlva ugyan az Újpest Gergely révén szépített, de a Volán gyorsan visszaállította a háromgólos különbséget. Egy lövés kipattant a kapusról, Gröschl ott termett, és bevágta a korongot.

A gól után lecserélte Filót Ancsin János, de Gonda sem tudta megakadályozni, hogy Tőkési a harmadvonalról a léc alá lőjön. Mindössze 14 másodperc múlva azonban Marcinek szépített az eredményen egy kapu mögül visszalőtt korong után.

Az utolsó harmadban Kangyal és Poznik is két percet kapott, és miután Voskar kiállítása letelt, kettős emberelőnybe került az Újpest egy percig. Sőt, miután a kapus is lekorcsolyázott, hat mezőnyjátékos küzdött három ellen.

Ezt azonban nem tudta értékesíteni az Újpest, pedig Gergely kétszer is nagyon közel állt a gólszerzéshez. Miután az egyik kiállított büntetése lejárt, az újpesti kapus is visszatért. Az Alba Volán viszont emberhátrányból is ütött egy gólt, miután Krulis elvesztette a korongot, Palkovics volt eredményes. A találat után a játékvezető Horváth Andrást tíz perces fegyelmi büntetéssel sújtotta reklamálásért.

A Volán biztosan nyerte meg a találkozót, és bejutott az Interliga döntőjébe, ahol ellenfele a Slavija Ljubljana lesz. A két csapat első találkozója szombaton lesz Székesfehérváron.

INTERLIGA, ELŐDÖNTŐ, 5. MÉRKŐZÉS

Alba Volán-FeVita - Újpesti TE 7-2 (2-0, 3-2, 2-0)

Gólszerzők: Palkovics (00:18), Fodor Sz. (13:58, Csibi), Fodor (23:56, Svasznek, Gröschl), Gröschl (27:53, Fodor), Tőkési (30:14, Ocskay), Palkovics (47:01), Gröschl (55:51, Fodor) ill. Gergely (24:47, Ladányi, Gallo), Marcinek (30:28, Szajbert)
Kiállítás: 8 perc illetve 12 perc + 10 perc fegyelmi
Továbbjutott: az Alba Volán összesítésben 3-2-vel

A másik mérkőzésen:
HDD ZM Olimpija Ljubljana–BR Slavija Ljubljana 1–2 (0–0, 0–1, 1–1).
Továbbjutott a Slavija 3–2-es összesítéssel.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik