Palovcikék szereztek előnyt az elődöntőben

Vágólapra másolva!
2007.01.16. 20:37
Győzelemmel nyitott az Interliga elődöntőjében az Alba Volán-FeVita, amely 3-1-re verte meg az Újpestet. Az elég gyenge színvonalú mérkőzésen Milos Palovcik kétszer volt eredményes, a vendégeknél Gonda Kamill kapus nyújtotta a legjobb teljesítményt.

700 néző előtt kezdte el az Interliga első elődöntőjét az Alba Volán-FeVita és az Újpesti TE jégkorongcsapata. A hazaiaktól hiányzott Kangyal Balázs, aki a legutolsó edzésen könnyebben megsérült: egy korong lábon találta.

Az Újpest ellen így Ocskay volt a csapatkapitány. Elég gyenge első harmadot produkáltak a csapatok, kevés helyzet alakult ki a kapuk előtt. A hetedik percben a székesfehérváriak azonban a kevésből egyet értékesítettek, Milos Palovcik váltotta gólra Ocskay átadását.

A második harmadra sem javult a színvonal, ráadásul ez a játékrész gól nélkül telt el. Igaz, a gólnélküliségben komoly szerepet vállalt Gonda, az újpestiek kapusa, aki fantasztikusan védett.

Az újpestieknek nagyon nem ment, még emberelőnyben sem tudtak felállni a Volán kapuja előtt.

Az utolsó harmad is elég vérszegényen kezdődött, a Volán ütött egy gólt, amit azonban a játékvezetők nem adtak meg. Palovcik azonban utána honfitársa, Michal Stastny passzából szabályos gólt ütött, ezzel gyakorlatilag minden eldőlt.

Papp Viktor szépítő találata ébresztően hatott a Volánra, és mielőtt az Újpest egyenlítési reményeket táplálhatott volna, Palkovics beállította a 3-1-es végeredményt. A hazai csapat megérdemelten nyert, ugyanis többet tett a sikerért. A vendégektől Jurasko végleges kiállítást kapott egy sportszerűtlen palánkra lökésért.

Interliga, elődöntő, 1. mérkőzés:
Alba Volán-FeVita - Újpesti TE 3-1 (1-0, 0-0, 2-1)
G: Palovcik (7., 45.), Palkovics (59.) ill. Papp V. (57.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik