Előny volt az emberhátrány a Detroitnak

Vágólapra másolva!
2006.11.28. 11:50
Hiába játszott a harmadik harmadban négyszer is emberelőnyben a Dallas, a texasiak ebben a játékrészben két gólt is kaptak, és vereséget szenvedtek a Detroittól. A Red Wings ráadásul mindkét gólját emberhátrányban ütötte.
Nagy helyzet Martin Brodeur kapuja előtt
Nagy helyzet Martin Brodeur kapuja előtt
Nagy helyzet Martin Brodeur kapuja előtt
Nagy helyzet Martin Brodeur kapuja előtt

Sorozatban negyedik meccsét bukta el idegenben a New Jersey Devils, amely ezúttal a Los Angeles Kings otthonában maradt alul.

Új edző Chicagóban

Menesztették Trent Yawneyt, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Chicago Blackhawks vezetőedzőjét. Utódja eddigi segítője, a játékosként a Hírességek Csarnokába beválasztott Denis Savard lett.

Az elmúlt idényekben vergődő Chicago jól kezdte a mostani évadot, azonban a sérüléshullám miatt utóbbi 15 mérkőzéséből csupán hármat nyert meg, s ezért döntött az elnökség a váltás mellett.

Savard - aki 1997 óta volt másodedző a Fekete Sólymoknál - hokis karrierje során 1196 találkozón 473-szor volt eredményes és adott 865 gólpasszt is, így összesen 1338 pontot termelt, 18-as számú mezét Chicagóban visszavonultatták.
(MTI)
Gólnélküli első harmad után Brian Gionta – aki két perccel korában a kapufát találta el – gyorsan kihasznált egy emberelőnyt, majd Visnovsky egyenlítése után egy újabb emberelőnyös akció után Travis Zajac volt eredményes.

Mindkét New Jersey-gólnál egyébként az a Brian Willsre volt a büntetőpadon, aki az első 25 meccsen összesen 14 percre volt eltiltva.

Michael Cammalleri szintén emberelőnyből egyenlített, ekkor a vendégeknél Jamie Langenbrunner volt kiállítva. Miután a hosszabbítás nem hozott döntést, jöhetett a szétlövés, ahol csak két hazai játékos, Kopitar és Frolov volt eredményes.

„Jól játszott a Kings – nyilatkozta a mérkőzés után a New Jersey kapusa, Martin Brodeur, aki 26 védést mutatott be. – „Ugyan ütöttünk két emberelőnyös gólt, de amikor egyenlő létszámban voltunk, akkor ők játszottak jobban.”

Detroitban a rendes játékidőben eldőlt a mérkőzés, a Red Wings öt mérkőzéses nyeretlenségi sorozatot tört meg. A hazai együttes a második harmadban hátrányba került a finn Antti Miettinen jóvoltából, ám az utolsó játékrészben hiába játszott négyszer is emberelőnyben a texasi csapat, még ők kaptak gólokat. Kris Draper és Mathieu Schneider is akkor talált be Marty Turco hálójába, amikor kevesebben voltak a pályán a detroitiak.

A Red Wingsnek egyébként a legrosszabb az emberelőnyös mutatója az idei bajnokságban, 114-ből mindössze tizenkettőt használtak ki.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONGLIGA (NHL)

ALAPSZAKASZ, AZ 54. JÁTÉKNAP EREDMÉNYEI:
Los Angeles Kings-New Jersey Devils 3-2 - szétlövés után
Detroit Red Wings-Dallas Stars 2-1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik