Újvárosi bizonyíték: nincsenek véletlenek!

Vágólapra másolva!
2006.11.14. 22:44
A Dunaújvárosi Acélbikák-Extra.hu csapata nem érdemelt vereséget, mégis 4–3-ra kikapott a Megyeri úton az Újpesttől. A vendégek ezzel bizonyították, nem véletlenül nyertek a közelmúltban egy hasonlóan szoros, élvezetes meccsen az UTE ellen.

A meccs tétje az újpestiek számára az volt, hogy feledtessék a néhány héttel korábbi, Dunaújváros elleni 3–2-es vereséget. Az Acélbikák akkor a Megyeri úton leckéztették meg a lilákat, és most arra készültek, hogy bizonyítsák: az nem csak egy véletlenül kicsúszott jó eredmény volt, hanem valóban jobbak, mint a fővárosiak.

Lendületesen, villámgyors játékkal nyitott az UTE, előbb Gergely Csaba talált be Jaroslav Ferjo kapujába, majd az újvárosi Miroslav Sucko kotorta be a pakkot saját hálójába (2–0).

Hamarosan magukhoz tértek a vendégek, a folytatásban kiegyenlítődtek az erőviszonyok, az első válogatott meccsén, a hétvégi Pannon-kupán Szlovéniának gólt ütő Azari Zsolt kétszer is gyönyörű passzt adott Galanisz Nikandrosznak, de a fiatal hokis nem tudott élni a kihagyhatatlannak tűnő lehetőséggel. Hamarosan Borsos Attila szépített, majd Revák Zoltán gyömöszölte be a korongot Marek Kleniar feneke alatt a hazai ketrecbe (2–2).

A második harmadban Vlado Dubek révén megint az Újpestnél volt az előny, ám újra érkezett Borsos, és a második szünetben is döntetlent (3–3) mutatott az eredményjelző. A harmadik felvonásban főként a DAB játéka dominált, a hazaiak még emberelőnyben is védekezni kényszerültek, aztán az 50. percben Papp Viktor lövése átbucskázott Ferjón (4–3), ezzel eldőlt a rangadó.

A címvédő székesfehérváriak pihentették több válogatott játékosukat a Pannon-kupa után, így Budai Krisztián, Kangyal Balázs, Palkovics Krisztián, Ocskay Gábor, Gröschl Tamás és Svasznek Bence sem lépett jégre, Tőkési Lajos pedig sérült volt.

A találkozó gyakorlatilag alig több mint négy perc után eldőlt, miután a vendégcsapat két gólos vezetésre tett szert. Onnantól kezdve az FTC próbálkozott, de nem járt sok sikerrel.

A Volán nem adott ki többet annál, mint amennyire sükség volt, de ilyenkor komoly veszélyt okozott a hazai kapu előtt.

Borsodi Liga

FERENCVÁROS - ALBA VOLÁN-FEVITA 0-5 (0-2, 0-2, 0-1)
Gólszerző: Rehák (3.), Stastny (5.), Vaszjunyin (35.), Palovcik (39.), Poznik (44.)

ÚJPESTI TE - DUNAÚJVÁROSI ACÉLBIKÁK-EXTRA.HU 4–3 (2–2, 1–1, 1–0)
G: Gergely, Voskar, Dubek, Papp V. ill. Borsos 2, Revák
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik