Csak 3-1-ig volt igazán jó a főpróba

Vágólapra másolva!
2010.01.12. 19:29
null
Lódi (7) közvetlenül a vége előtt egyenlített (Fotó: M. Németh Péter, archív)
Bár kétszer is kétgólos előnyben volt a hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar futsalválogatott a finnek ellen, az északi csapat megfordította a mérkőzést. A magyar válogatott a vége előtt 21 másodperccel a világválogatott Lódi góljával mentette 5–5-ös döntetlenre a felkészülési találkozót.

Az eleje kifejezetten jó volt pedig. A magyar válogatott több helyzetet dolgozott ki ellenfelénél, majd a 8. percben Lódi Tamás révén megszerezte a vezetést is, miután a világválogatott támadó gyönyörű csellel elfektette a kapust, és a hálóba lőtt. Egy kihagyott finn ziccer volt a válasz fél perc múlva, majd Gyurcsányi passzát Madarász lőtte be a 10. percben az üres kapuba – az első félidő első felére nem lehetett panasz.

A másodikra sem, bár a 15. percben a finn csapat is megmutatta, hogy ki tud üres kapura játszani egy akciót, és Antti Tiettinen góljával szépített. A 18. percben Trencsényi góljával megint kettővel megugrott a magyar válogatott, és félidőben megnyugtatónak tűnő előnyt szerzett.

KOZMA: NEM TUDTUK ELKERÜLNI A TEST TEST ELLENI HARCOKAT
"Az első félidőben nem teljesítettünk rosszul, el tudtuk kerülni az ütközéseket, gyorsan játszottunk, és kétgólos vezetést szereztünk" - nyilatkozta a mérkőzés után Kozma Mihály.

"Sajnos a második félidőben nem tudtuk elkerülni a test-test elleni harcokat, és ahogy ezt sejteni lehetett, ezek zömében alul is maradtunk, pedig ezeket is fel kell vállalnunk az Eb-n. Cserélgettem az embereket, hogy mindenki lehetőséget kapjon, és nyugodt szívvel jelölhessem ki az Eb-keretet. Holnap még vár ránk egy kemény meccs, amelyen úgy kell játszanunk, hogy hasznosítjuk a ma szerzett tapasztalatokat."

Sajnos csak megnyugtatónak tűnőt: a finnek nem gondolták úgy, hogy meg kellene illetődniük a 3–1-es hátránytól, és előbb egyenlítettek, majd a 32. percben egy hátragurítás után Panu Autio ballal kilőtte a hosszút, így megszerezték a vezetést is.

Fogyott az idő, támadni kellett, de kimaradtak a magyar helyzetek – a legnagyobbat Madarász hibázta el. A 35. percig bírták az északiak megtartani előnyüket, de ekkor végre sikerült teljesen kijátszani egy akciót, Madarász pedig az üres kapu közepébe bombázott (4–4).

Az öröm mindössze két percig tartott, mert egy kipattanóra a finnek egyik leggólerősebb játékosa, Jani Modig reagált a leggyorsabban, és ki is használta a magyar védők kihagyását (4–5).

Nem volt más hátra, jöhetett a kockáztatás: Kozma Mihály a kapus helyébe mezőnyjátékost küldött be támadásoknál. Úgy tűnt, hogy ez sem segít, de 21 másodperccel a vége előtt Lódi éles szögből egalizált. A lefújás előtti másodpercekben a kék mezesek elhibázták a meccslabdát – a vége 5–5, ezzel a magyar csapat őrzi veretlenségét a finnek ellen.

"Igazából nem az eredmény volt a fontos, hanem a gyakoroltak kivitelezése. Kicsit lassabbak voltunk, mint amit tudunk, és amit várnak túlünk, de van még egy hetünk javítani a hibákat" – nyilatkozta a mezőny legjobbjának választott Lódi a Sport1-nek. A két válogatott még egyszer megmérkőzik, szerdán, a nyíregyházi csarnokban.

FUTSAL FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország–Finnország 5–5 (3–1)
A magyar gólszerzők: Madarász (2), Lódi (2), Trencsényi
Jegyzőkönyv később

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik