„A csehek ellen sokkal bátrabb játék kell”

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2010.01.19. 20:55
null
A csehek ellen jobb teljesítményre lesz szükség a mieinktől (Fotó: Szabó Miklós)
Címkék
Mint közvetítésünkben beszámoltunk róla, a magyar válogatott 3–1-es vereséget szenvedett a braziljai által vezérelt Azerbajdzsántól a hazai rendezésű futsal Európa-bajnokság nyitó mérkőzésén. Kozma Mihály szövetségi edző szerint még bízhatunk a továbbjutásban, de ehhez bátrabb játékra lesz szükség szombaton Csehország ellen. José Alesio da Silva, az azeriek edzője elmondta, csapata a második félidőben azért nem tudta kontroll alatt tartani a játékot, mert a mieink keményen zártak hátul.

Érthető módon kicsit csalódottan kezdte a mérkőzés után sajtótájékoztatót Kozma Mihály, a magyar válogatott szövetségi edzője:

„Kiegyenlített volt a játék, de a gólokat sajnos ők szerezték. A második félidőben kifejezetten sok helyzetünk volt, de az utolsó pillanatban rendre rossz döntést hoztunk, nem voltunk elég bátrak. A csehek ellen sokkal bátrabb játékra lesz szükségünk" – kezdte Kozma.

„Semmi sem dőlt még el, van lehetőségünk a továbbjutásra, és ezzel élni is szeretnénk. Meglepett, hogy az elején a legmegbízhatóbb játékosaim is bátortalanok voltak, az ellenfél ráadásul egy megpattanó lövésből szerzett vezetést, amely után sokan percekre leblokkoltak" – tette hozzá a szövetségi edző.

Kozma a következő ellenfelünkről kiemelte, hogy a cseh válogatott évek óta ott van a legjobbak között, nagy küzdő, és erőssége a végjáték. De mi erre készülünk, és megpróbálunk meglepetést okozni.

A FŐSZEREPLŐK NYILATKOZATAI
  
  

 

José Alesio da Silva meglepő módon a magyar válogatott védőmunkáját is dicsérte, miközben beszélt csapata problémáiról is:

„Annak ellenére, hogy ez volt az első találkozónk, ráadásul rögtön a házigazda ellen, igencsak jól helyt álltunk. A második félidő során sok problémánk volt a csúszós borítással, valamint az ellenfél is kemény volt hátul, ezért sem tudtuk kontroll alatt tartani a játékot" – nyilatkozta az azeriek edzője.

„A csapatjátékunkkal sem voltam teljesen elégedett, de a hibákat igyekszünk kijavítani. A következő mérkőzés ugyanilyen nehéz lesz, a csehek kiváló játékerőt képviselnek, úgyhogy még a mai teljesítményünknél is jobbra lesz szükség" – zárta mondandóját Alesio.

Azt már csak mi tennénk hozzá, hogy a magyar válogatottra is ráfér a formajavulás...

NYILATKOZATOK
Gyurcsányi Zsolt: – Nagyon megilletődöttek voltunk az első félidőben, három egyre elmentek, és innen már rettentő nehéz volt felállni, nem is sikerült. A második játékrészben sokat támadtunk, de az utolsó passzokba, a befejezésekbe rendre hiba csúszott, nem koncentráltunk eléggé. A cseheket jobban ismerjük, én személy szerint jobb csapatnak tartom őket, mint az azerieket, de nagyon jó teljesítménnyel meg lehet őket verni. Itthon korábban még nem játszottunk ekkora közönség előtt, Brazíliában volt hasonlóban részünk, ahol több mint tízezer néző volt a meccseinken.

 

Tóth Szabolcs: – Az első tíz percben túlpörögtünk, nagyon meg akartuk mutatni, hogy mit tudunk, ennek pedig nem lett jó vége. A legfontosabb, hogy a csehek ellen bátrabban játsszunk, és jobban használjuk ki a helyzeteinket. Ma este lehetett volna három három is az eredmény, mivel megvoltak hozzá a lehetőségeink, de ezen a szinten ezekkel élni is kellene.

 

FUTSAL EB - EMLÉKEZTETŐ
A-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 7400 néző. Vezette: Cumbo (olasz), Lemal (belga)
Magyarország–Azerbajdzsán 1–3 (1–3)
Gólszerzők: Lódi, ill. Jade, Sergio Luís, Alves
A CSOPORT TOVÁBBI PROGRAMJA 
01. 21., 18.00  Azerbajdzsán–Csehország 
01. 23., 20.30  Csehország–Magyarország

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik