A Magyar BL - Bunker Liga

Vágólapra másolva!
2013.05.16. 13:05
Címkék
Egyszer megkérdezték Puskás Öcsit kinek szurkol egy mérkőzésen. Ő azt válaszolta - "Magamnak, hogy jól szórakozzam". Valahogy így ültem le...

Egyszer megkérdezték Puskás Öcsit kinek szurkol egy mérkőzésen. Ő azt válaszolta - "Magamnak, hogy jól szórakozzam".

Valahogy így ültem le a Loki vs. Vidi meccset megnézni. Az utána következő Győr vs. Fradi - ferencvárosi szurkolóként - pedig különösen érdekelt. Aznap igazi fotelszurkoló státust töltöttem be - bár ne tettem volna.

A stílusok csatáját láttam megint, ami a régi Magyar futballkultúra sajátja volt csak itt nem stílusos szép focit láttam, hanem az iskolapéldáját annak miért is tartunk itt. A Magyar bajnokság legjobb csapatait láttam " játszani", pontosabban szerettem volna látni. Az kétségtelen, hogy a Győr jelenleg Magyar viszonylatban a legeredményesebb csapat ha csak a pontokat nézzük , de a " játékuk " nem mutat a jövőbe nem közönségcsalogató, hanem ne szépítsük egyszerűen bunker. Nem tudom ez a fajta nem is tudom minek nevezzem játékstílus mire lesz elég nemzetközi szinten. Mint minden Magyar csapatnak nekik is szurkolni fogok, de félek eljön majd az igazság pillanata, amikor majd nem lesz elég kikapcsolni az ellenfél legkreatívabb játékosát, ilyen vagy olyan eszközökkel, mert kérem nemzetközi szinten védik a játszó játékosokat.

Nem fogok személyeskedni, ráadásul Pintér Attilát személyesen ismerem , így nem is feltételezem, hogy cseh légiósát presszionálta volna, hogy törje el Leonardó lábát, de azt nagyon is el tudom képzelni, hogy a mindenáron való semlegesítése volt a kulcsa azon a meccsen a győzelmüknek. A kegyetlen belépő iskolapéldája volt annak mit tud tenni egy más sebességhez szokott játékos egy nemzetközi szinten pallérozódott, technikai szinten magasan a Magyar mezőny fölé nőtt játékossal. előre kódolható volt előbb utóbb egy ilyen "baleset", és ez sajnos a legrosszabbkor jött a Magyar labdarúgás szempontjából. Miért? Azért mert sokakkal együtt úgy érzem valami elindult itthon, na nem a Magyar szakmának köszönhetően, hanem a klubtulajok által hazánkba hozott valódi szakemberek érkezésével. Moniz, Rossi, Sousa - akik szakmai értelemben - mérföldekkel a hazai mesterek előtt járnak új lendületet hoztak a honi fociba. Mellettük pedig feltűntek olyan tehetséges itthoni szakemberek akik esetleg ki tudnak majd lépni nemzetközi szintre mint pl. Benczés Miklós.

Ezek a szakemberek megdöbbenéssel tapasztalják azt, hogy az MLSZ bírói kara mit meg nem tesz a kreatív játékosok védelmében. SEMMIT!!!!! Asszisztálnak a játéktördeléshez, játékosok faragásához, hibáikkal bajnoki pontokról sorsokról döntenek, és ehhez mérten arrogánsak is mint pl. az első számú hazai spori, aki azzal akar tisztelet kivívni, hogy meccs közben odaveti a lesajnált hazai játékosoknak " Én a BL ben vezetek meccset. - Láttuk drága spori, kaptál is egyes meg kettes osztályzatokat bőven.

Visszatérve a cikk témájához, nem álproblémákkal kellene foglalkozni, mindenkit szankciókkal zsarolni drága MLSZ, hanem fel kéne nőni a feladathoz, mégpedig ez a feladat a Magyar labdarúgás felemelése és megfelelő, objektív irányítása. Nem a szurkolók miatt züllött le a labdarúgásunk, hanem a labdarúgásunk miatt tűntek el a nézők a stadionokból, és akik meg manapság odajárnak azokat meg kell becsülni és a kritikájukat el kell fogadni, hiszen úgy tudom értük, értünk vannak és belőlünk élnek. Öntsünk tiszta vizet a pohárba az MLSZ álltal rasszistának titulált ultrák csak nagyon kis része szélsőséges és ők is csak azért mert nagyon el vannak keseredve a produktum láttán. Először talán villantani kéne valamit és utána ha valóban letettek valamit az asztalra akkor visszakérdezni miért ez az erős kritika.

Addig azonban amíg a belinkelt videóban ahol Csányi urat kérdezem a játékvezetők szankcionálásával kapcsolatban, és ezekre kitérő választ kapok addig hiteltelen szemeben az egész MLSZ. Amíg a Magyar bajnok ilyen játékkal bajnok tud lenni és nem kapnak védelmet az igazi spílerek addig valóban Bunker Liga a Magyar Nemzeti Bajnokság .Leonardó sérülése

Meg akarjuk talán várni, hogy hasonló képeket kapjunk majd ifjú tehetségeink karrierjének összetöréséről? Így akarjuk látni Kovács Istvánt, Radót, Bobált?

Kedves MLSZ! Kérem gondolkodjanak kicsit! Így soha nem lesznek tele a lelátók. Ott az ETO, bajnokcsapatként üres a lelátó, hiába családbarát egy stadion ha nincs játék. A játékot olyan focisták tudják szervezni mint Leonardó. Milyen példa van egy ifjú magyar tehetség előtt. Mit gondolhat most a kis Koko? Legközelebb engem végeznek ki? Első dolga lesz elmenekülni itthonról és ezzel megint csak veszítünk. Inkább ezen kéne gondolkodni és felelősséggel viseltetni a tehetségek védelmében, mint azon gondolkodni kitől mennyi "rasszista adót" szedjünk be keddenként.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik