Ligue 1: a Manchester City klasszisával pótólná Messit a PSG – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2023.06.12. 11:41
null
Bernardo Silva a csúcson távozik a Citytől? (Fotó: Getty Images)
Kisebb-nagyobb újjáépítésen mehet át a Paris Saint-Germain ezen a nyáron: Lionel Messi és Sergio Ramos már távozott, de Neymar Jr. és Asraf Hakimi jövője is kérdéses. Természetesen a távozók helyére új játékosok is érkeznek, a legújabb kiszemelt a Manchester City friss Bajnokok Ligája-győztes sztárja, Bernardo Silva.


A hivatalos bejelentés még nem történt meg, de Marco Asensio (Real Madrid) és Manuel Ugarte (Sporting CP) érkezése már biztosra vehető a PSG-nél – állítólag mindkét játékos átesett az orvosi vizsgálatokon, hamarosan bemutatják őket.

Ezzel azonban még nem ért véget a párizsiak kivásárlási listája: francia értesülések és Fabrizio Romano információi szerint a legújabb kiszemelt Bernardo Silva, aki már március óta rajta van a klub kívánságlistáján.

A BL-döntőben is kezdő, friss győztes portugál szélsőről évek óta úgy hírlik, távozna Manchesterből, aztán mégis marad, kulcsemberként játssza végig az idényt, s klasszishoz hűen teljesít évről-évre. A City nem is engedné el szívesen, de ha a PSG alaposan a zsebébe nyúl, akkor nem tartják mindenáron a klubnál.

Silva minden bizonnyal Messi szerepkörét venné át a csapaton belül, ami jól is állhatna neki: szeret befelé húzódni, visszalépve a középpályáról indulva, kiválóan cselez, megvan a sebessége, de nem a sprintjeiről híres, remekül bontja meg a védelmeket és a befejezések terén is sokat fejlődött. Utóbbiban nem kérdés, hogy visszalépés Messihez képest, viszont védekezésben, letámadásban jóval hatékonyabban használható, érthető tehát, miért vinnék a párizsiak…

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik