Francia Kupa: másodosztályú csapat verte ki a Marseille-t

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2023.03.01. 22:43
null
Tizenegyesekkel győzött az Annecy (Fotó: AFP)
A labdarúgó Francia Kupa szerda esti mérkőzésein a legjobb négy közé jutás volt a tét. A Marseille-t a másodosztályú Annecy búcsúztatta, a Nantes hátrányból 2–1-re verte meg a Lenst, a Toulouse pedig könnyed, 6–1-es győzelmet aratott a másodosztályú Rodez felett.

 

O. MARSEILLE–ANNECY

Mint várható volt, a Marseille a mérkőzés kezdetétől uralta a találkozót a Ligue 2-ben szereplő Annecy ellen. A hazaiak többet birtokolták a labdát, és sok helyzetet teremtettek, csak idő kérdése volt, mikor érkezik az első találat. Erre a 29. percig kellett várni: Jordan Veretout gyors kontrát fejezett be pontosan.

A félidő végéig ugyan nem szolgált sok izgalommal a meccs, de a második játékrészre ez már közel sem volt igaz. Az 53. percben ugyanis Moise Sahi pár szép csel bemutatása után kilőtte a hosszú sarkot, hat perccel később meg Kévin Mouanga találatával már át is vették a vezetést a vendégek, áthúzva a Marseille számításait.

Az OM a folytatásban kihagyott egy büntetőt, a rendes játékidő ráadásának utolsó percében viszont a frissen beálló Francois-Régis Mughe csodálatos góllal megmentette a marseille-iek bőrét (2–2).

Kiderült: csak időlegesen, mert a tizenegyespárbajban (amely hosszabbítás helyett egyből következett), 7–6-ra nyert az Annecy, és bejutott az elődöntőbe.

NANTES–LENS

Mindkét együttes erősen kezdte a találkozót, több lehetőségig eljutott, mígnem a 28. percben Seko Fofana szépen érkezett középen egy labdára, amelyet be is vágott a kapuba – megszerezve a vezetést a Lensnak. Nem örülhettek azonban sokáig a vendégek, három perccel később ugyanis Julien Le Cardinal szabálytalansága miatt büntetőhöz jutott a Nantes, és Andy Delort higgadt ítélet-végrehajtónak bizonyult.

A fordulás után a hazaiak ismételten tizenegyeshez jutottak, és Delort ezúttal sem hibázott, így az 59. percben már a korábbi büntetésük miatt a mérkőzést zárt kapuk mögött rendező hazaiak vezettek. A folytatásban sok lehetőségig jutott a Lens, de már nem tudta egálra hozni a meccset – maradt a 2–1.

TOULOUSE–RODEZ

A másodosztályban szereplő Rodezt a Toulouse már az első tíz percben elintézte. Zakaria Abuhlal kezdte meg a gólgyártást a 6. percben, majd két és újabb két percre rá érkezett a második és a harmadik toulouse-i találat is. Branco van den Boomen és Thijs Dallinga volt eredményes (3–0), s nem volt még vége az első játékrésznek, amikor a vendéglátók már öt góllal vezettek.

A szünet után ugyan már lassítottak a hazaiak, de egy büntetőnek köszönhetően Dallinga azért növelte a különbséget. A vendégcsapatnak Wilitty Younoussa révén sikerült szépítenie a folytatásban, így legalább nem rúgott gól nélkül búcsúzott a negyeddöntőben. 6–1

FRANCIA KUPA
NEGYEDDÖNTŐ

Nantes–Lens 2–1 (Delort 31., 59. – mindkettőt 11-esből, ill. S. Fofana 28.)
Toulouse–Rodez (II.) 6–1 (Abuhlal 6., Van den Boomen 8., Dallinga 10., 51. – a másodikat 11-esből, Chaibi 20., Suazo 38., ill. Younoussa 69.)
Olympique Marseille–Annecy (II.) 2–2 (Veretout 29., Mughe 90+7., ill. Sahi 53., Mouanga 59.) – 11-esekkel 6–7

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik