C. Ronaldo eldöntötte a mérkőzést, de a párharcot nem

Vágólapra másolva!
2013.11.15. 20:40
null
Ibrahimovic és Bruno Alves nem kímélte egymást – alapvetően nem az őszinte barátság jellemezte a portugál–svédet <br />(Fotó: Action Images)
A Cristiano Ronaldóval felálló portugál labdarúgó-válogatott a Zlatan Ibrahimovicot is soraiban tudó svédeket fogadta világbajnoki pótselejtezőn az európai zónában. A találkozót a hazaiak nyerték meg, egyetlen góllal – amelyet ki más is szerezhetett volna, mint Cristiano Ronaldo?!

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

A semleges szurkoló nem is tudja, melyik ujját harapja le: Zlatan Ibrahimovic vagy Cristiano Ronaldo maradjon le a 2014-es vébéről? Merthogy a két csatárzseni válogatottja, a svéd és a portugál csakis egymás testén át juthat ki Brazíliába. Természetesen minden figyelem a két támadóra, a 2007 nyara óta összesen 513 gólt termelő „Satan, CR duóra" szegeződött a mérkőzés előtt, hiába hivatkoztak ők maguk is arra, hogy a labdarúgás alapvetően csapatjáték, nem egyéni úri kedvtelés.

Az első három helyzethez például nem sok közük volt: a vendégkapu előtt Raúl Meireles csodapassza után Joao Moutinho már a kapust is kicselezte, de elvétette a célt, a másik oldalon Mikael Lustig beadása után Johan Elmander milliméterekkel kanalazott a bal sarok mellé, majd Kim Källström szabadrúgása is ennyivel tévesztett célt.

Mivel a gyepen gurigázva nem boldogultak egymással, elkezdtek ívelgetni, amelynek során kiderült az, amit amúgy is tudtunk: a portugálok rúgnak pontosabban, de a svédek nőttek nagyobbra.

Ronaldóék a szünet után heves támadásokba kezdtek, de Mikael Lustig kétszer is az utolsó pillanatban mentett kapuja előtt, a lövések, fejesek pedig rendre célt tévesztettek. A portugál szövetségi kapitány, Paulo Bento csatárt hozott be, de óvatos duhajként az eddigi egy szem támadó Hélder Postiga helyére küldte Hugo Almeidát.

A hajrára beállt még egy támadó, pontosabban egy szélső, a portói Josué személyében, azaz nincs túl nagy választék gólerős csatárokban Bentóéknál – azonban, mint oly' sokszor, Cristiano Ronaldo kisegített övéit egy góllal, a 83. percben Miguel Veloso beadását bólintotta a kapuba az ötösről. 1–0!

Még jobban örülhettek volna a hazaiak, ha nem sokkal a vége előtt Ronaldo újabb fejese nem a lécen csattan: a svédek tulajdonképpen elérték céljukat, mert életben tartották továbbjutási esélyeiket, de odahaza támadniuk is kell. Ebben a műfajban az „odavágón" nem igazán csillogtak, de szerencséjükre igen pontatlanok voltak Naniék.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA



A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

VB 2014, EURÓPAI PÓTSELEJTEZŐ
ELSŐ MÉRKŐZÉS
PORTUGÁLIA–SVÉDORSZÁG 1–0 (C. Ronaldo 83.)

A TÖBBI MAI VB-PÓTSELEJTEZŐRŐL IDE KATTINTVA OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik