EREDMÉNYEK: Romániának és Franciaországnak távol Brazília

Vágólapra másolva!
2013.11.15. 19:30
null
Az izlandiaknak eddig jó buli volt a kvalifikációs sorozat (Fotó: Reuters, archív)
Négy európai világbajnoki pótselejtezővel folytatódott a 2014-es, brazíliai vb kvalifikációs sorozata. Izland 0–0-s döntetlent ért el Horvátországgal, Görögország 3–1-re legyőzte Romániát, Ukrajna 2–0-ra nyert Franciaország ellen, Portugália Cristiano Ronaldo góljával 1–0-ra legyőzte Svédországot.

EURÓPAI VB-PÓTSELEJTEZŐK, 1. MÉRKŐZÉSEK
Izland–Horvátország 0–0, VÉGEREDMÉNY

Portugália–Svédország 1–0, VÉGEREDMÉNY
Ukrajna–Franciaország 2–0, VÉGEREDMÉNY
Görögország–Románia 3–1, VÉGEREDMÉNY

+++

FELKÉSZÜLÉSI EREDMÉNYSOR, BENNE EGY NAGY PRESZTÍZSCSATÁVAL ÉS EGY HATALMAS MEGLEPETÉSSEL – KÖSZÖNJÜK FIGYELMÜKET, KEDDEN ISMÉT JELENTKEZÜNK!
Olaszország–Németország 1–1
Anglia–Chile 0–2
Dél-Korea–Svájc 2–1
Csehország–Kanada 2–0
Oroszország–Szerbia 1–1
Dánia–Norvégia 2–1
Törökország–Észak-Írország 1–0
Lengyelország–Szlovákia 0–2
Írország–Lettország 3–0
Fehéroroszország–Albánia 0–0
Észtország–Azerbajdzsán 2–1

+++

VÉGEREDMÉNY, UKRAJNA–FRANCIAORSZÁG 2–0. A vége balhés volt (az ukránoktól Kucser kapott piros lapot), a franciák hatalmas bajban vannak. Innen nehéz lesz még csak hosszabbításra is menteni a meccset. És nem mellesleg: C. Ronaldo eldöntötte a svédek elleni első meccset (de a párharcot nem), Ribéry pedig nem tudott érdemben hozzátenni a meccshez – az ő távpárbajuk az Aranylabdáról is szól.

+++

VÉGEREDMÉNY, GÖRÖGORSZÁG–ROMÁNIA 3–1. A görögök simán arathattak volna nagyobb különbségű győzelmet is.

+++

VÉGEREDMÉNY, PORTUGÁLIA–SVÉDORSZÁG 1–0, Cristiano Ronaldo góljával.

+++

UKRAJNA–FRANCIAORSZÁG 2–0, kiállítás a franciáknál, Koscielny.

+++

GÖRÖGORSZÁG–ROMÁNIA 3–1. A görögök egy meg nem adott gólig jutottak, a románok kiállításig. Lazar kap pirosat, Bourceanu és ő sem játszhat a visszavágón. Szamarasz az utolsó pillanatban tisztán fejel, fölé!

+++

UKRAJNA–FRANCIAORSZÁG 2–0, Jarmolenko a 82. percben, 11-esből! Óriási bajban Franciaország!

+++

CÉÉÉÉÉÉÉ! PORTUGÁLIA–SVÉDORSZÁG 1–0, Cristiano Ronaldo a gólszerző a 82. percben. PERCRŐL PERCRE ITT!

+++

75. PERCES KÖRKÉP. Portugália–Svédország 0–0, Görögország–Románia 3–1 és Ukrajna–Franciaország 1–0.

+++

MAJDNEM 4–1 A GÖRÖG–ROMÁN! Kacuranisznak csak hozzá kellene érnie egy beadáshoz, és gól, ehhez képest tengernyi rutinnal és egy Eb-sikerrel a háta mögött hatalmas luftot rúg. Aztán Mitroglu ront ziccert, és majdnem lelegeli a füvet mérgében. PERCRŐL PERCRE ITT!

+++

A magyar szurkolók megtalálták ideiglenes kedvencüket, a görög–román stream üzenőfalán totális magyar ünnep. A káröröm sem rossz (már ha más nem maradt).

+++

ÉS ROBBAN A STADION PIREUSZBAN, GÖRÖGORSZÁG–ROMÁNIA 3–1! 67. perc, a gólszerző az egész ősszel ihletett formában focizó Kosztasz Mitroglu.

+++

UKRAJNA–FRANCIAORSZÁG 1–0. Zozulja, 61. Hoppá. PERCRŐL PERCRE ITT!

+++

Míg a többi pályán bemelegednek, olvassák el az izlandi–horvát összefoglalóját!

+++

AMI PEDIG ÉLŐBEN MEGY, PERCRŐL PERCRE (most kezdődött mindhárom meccsen a 2. félidő):
Portugália–Svédország 0–0

Ukrajna–Franciaország 0–0
Görögország–Románia 2–1

+++

ITT A VÉGE! IZLAND–HORVÁTORSZÁG 0–0. Az egészen pazar izlandi közönség zászlókat lenget és ünnepel, a játékosok kimennek eléjük. A nagyot küzdő hazai játékosok 40 percig emberhátrányban küzdve is kihúzták, tartásból jeles, és semmi nem dőlt el.

+++

SZÜNET, SZÜNET ÉS SZÜNET. Ukrajna–Franciaország 0–0, Portugália–Svédország 0–0 és Görögország–Románia 2–1. Izlandon már a hajrában vagyunk, Izland–Horvátország 0–0, emberhátrányban a hazai csapat.

+++

IZLAND–HORVÁTORSZÁG 0–0. A reykjavíki stadion kialakítása (hatalmas atlétikai pálya) kedvező a nagy bedobásokhoz, az imént a hazaiak körülbelül a lelátóig visszahátrálva indították a dobást. Be is ment a labda a tizenegyespontig... Meddő horvát fölény, 0–0.

+++

UKRAJNA–FRANCIAORSZÁG 0–0. Nem idézném pontosan, kollégám milyen szavakkal minősítette a mérkőzést, de a nézhetetlen azért tán idézhető a mondatból. Gyilkos nulla nulla eddig. ÉLŐ ITT!

+++

IZLAND–HORVÁTORSZÁG 0–0. Még 22 perc van hátra, a hűvös izlandi levegőben csontzene hallatszik. A horvátok még nem tudnak mit kezdeni az emberelőnyükkel. PERCRŐL PERCRE ITT!

+++

RÖVID HELYZETKÉP A PORTUGÁL SVÉDRŐL: „Mivel a gyepen gurigázva nem boldogultak egymással, elkezdtek ívelgetni, amelynek során kiderült az, amit amúgy is tudtunk: a portugálok rúgnak pontosabban, de a svédek nőttek nagyobbra” – írja Bacskai János kollégánk, akinek közvetítését ITT OLVASHATJÁK. Három 0–0, a görögök 2–1-re vezetnek a románok ellen.

+++

FELKÉSZÜLÉS: Dánia–Norvégia 2–1, végeredmény. Chile vezet Angliában, Olaszország–Németország 1–1

+++

IZLAND–HORVÁTORSZÁG 0–0. KIÁLLÍTÁS, Izland megfogyatkozik, Ólafur Skúlason száll ki. Hosszú 40 perc lesz ez az északiaknak.

+++

GÖRÖGORSZÁG–ROMÁNIA 2–1. Megőrültek Pireuszban, újabb gól! Szalpingidisz, a görögök harci törpéje gólpassz után gólt szerez.

+++

GÖRÖGORSZÁG–ROMÁNIA 1–1. Ennyit az elkiabálásról. Stancu a 19. percben egyenlít, a görögök gólt kapnak hazai pályán.

+++

GÖRÖGORSZÁG–ROMÁNIA. Itt jegyezzük meg: az európai selejtezőkön egyetlen csapat a görög, mely egyszer sem kapott gólt hazai pályán a vb-selejtezőkön. Ez alapján a románoknak reszeltek is, de hát még sok van hátra.

+++

GÖRÖGORSZÁG–ROMÁNIA 1–0, Mitroglu, 14. perc. PERCRŐL PERCRE ITT!

+++

HORVÁTORSZÁG–IZLAND 0–0 és kitört a szünet.

+++

20.45-KOR HÁROM MECCS KEZDŐDIK:
Portugália–Svédország PERCRŐL PERCRE ITT!
Ukrajna–Franciaország PERCRŐL PERCRE ITT!
Görögország–Románia PERCRŐL PERCRE ITT!

+++

IZLAND–HORVÁTORSZÁG. Fél óra után is patthelyzet, 0–0 Reykjavíkban.

+++

PORTUGÁLIA–SVÉDORSZÁG. Cristiano Ronaldo és Zlatan Ibrahimovic is csapatkapitányként vezeti ki társait a pályára. Együtt 201 válogatott mérkőzésük és 89 válogatott góljuk van. Mindketten a 2. helyen állnak hazájuk örök-góllövőlistáján.

+++

IZLAND–HORVÁTORSZÁG. Kifejezetten jó izlandi kezdés, de nincs gól, élénk és jó meccs eddig. PERCRŐL PERCRE ITT.

+++

KEZDŐCSAPATOK a görög–románra.
Görögország: Karnezisz – Toroszidisz, Holevasz, Sziovasz, Papasztathopulosz – Kacuranisz, Karagunisz, Maniatisz – Gekasz, Mitroglu, Szamarasz
Románia: Lobont – Matel, Goian, Gardos, Raț – Bourceanu, Lazar – Torje, Stancu, Tanase – Marica

+++

AZ IGEN. Teljes lelátós izlandi zászlós élőkép.Kezdő sípszó. ÉLŐ, SZÖVEGES KÖZVETÍTÉS PERCRŐL PERCRE ITT!

+++

MINI. Ha Izland kijut a világbajnokságra, az első válogatott lesz, mely milliós lakosságszám alatt kvalifikálni tudja magát a tornára – írja az Infostrada Sports.

Az izlandiakat csak keresztnevükön írták ki :)
Az izlandiakat csak keresztnevükön írták ki :)

+++

KEZDŐCSAPATOK a portugál–svédre.
Portugália: Rui Patrício – Joao Pereira, Bruno Alves, Pepe, Coentrao – Joao Moutinho, Miguel Veloso, Raul Meireles – Nani, Hélder Postiga, Cristiano Ronaldo
Svédország: Isaksson – Lustig, Nilsson, Antonsson, M. Olsson – S. Larsson, R. Elm, Källström, Kacaniklic – Elmander, Ibrahimovic

+++

KEZDŐCSAPATOK az ukrán–franciára:
Ukrajna: Pjatov – Fedeckij, Hacseridi, Rakickij, Sevcsuk – Sztyepanenko, Rotany – Jarmolenko, Edmar, Konopljanka – Zozulja
Franciaország: Lloris – Debuchy, Koscielny, Abidal, Evra – Matuidi, Pogba – Rémy, Nasri, Ribéry – Giroud

+++

Eddig egyébként hét felkészülési meccs ért véget a pénteki FIFA-játéknapon, kedvencünk a 2–0-s végeredményt hozó Curacao–Aruba. A többi: India–Fülöp-szigetek 1–1, Fehéroroszország–Albánia 0–0, Észtország–Azerbajdzsán 2–1, Dél-Korea–Svájc 2–1, Csehország–Kanada 2–0 és Oroszország–Szerbia 1–1. Kiemelve a vb-szereplők (Dél-Korea, Svájc, Oroszország) meccse.

+++

KEZDŐCSAPATOK. Reykjavíkban, a szenzációs nevű Laugardalsvöllurban (próbálják gyorsan kimondani a nevet egymás után) a következőképpen áll fel az izlandi és a horvát válogatott.
Izland: Halldorsson – O. Skúlason, Arnason, R. Sigurdsson, A. Skúlason – Bjarnason, Gunnarsson, G. Sigurdsson, Gudmundsson – Finnbogason, Sigthórsson
Horvátország: Pletikosa – Srna, Corluka, Simunic, Pranjic – Rakitic, Modric – Ilicevic, Eduardo, Perisic – Mandzukic

+++

A RÉSZTVEVŐK ZÓNÁNKÉNT!
Dél-Amerika:
Brazília, Argentína, Kolumbia, Ecuador, Chile
Ázsia: Japán, Ausztrália, Irán, Dél-Korea
Európa: Olaszország, Hollandia, Belgium, Németország, Svájc, Bosznia-Hercegovina, Oroszország, Spanyolország, Anglia
CONCACAF: Egyesült Államok, Costa Rica, Honduras
Az interkontinentális pótselejtezők és az egyik afrikai, kijutásról döntő selejtező már gyakorlatilag eldőlt, így a Jordánia ellen 5–0-s előnyt kovácsoló Uruguayt, az Új-Zéland ellen 5–1-re nyerő Mexikót és az Egyiptomot 6–1-es sikerrel elsöprő Ghánát tulajdonképpen szintén a mezőnyben köszönthetjük.

+++

JÓ ESTÉT KÍVÁNUNK! Négy európai pótselejtezővel folytatódik a 2014-es, brazíliai világbajnokság kvalifikációs sorozata. A négy párosmérkőzés visszavágóját november 19-én, kedden rendezik meg, a négy győztes csatlakozhat a világbajnokság mezőnyéhez.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik