Vb 2014: „Van 10 magyar edző, aki jobb lett volna Angliával”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.04. 16:31
A labdarúgó NB II-ben szereplő Szolnoki MÁV vezetőedzője, Kis Károly szerint Magyarországon van legalább tíz olyan edző, aki jobb eredményt ért volna el Angliával a vb-n, mint Roy Hodgson.

„Nagyon tetszik a vébé, magas színvonalú mérkőzések zajlanak rendkívül kiegyensúlyozott mezőnnyel. Ami feltűnt, hogy gyorsak az átmenetek támadásból védekezésbe és fordítva, amivel együtt járnak a lendületes visszarendeződések. A csapatok főleg a biztonságból indulnak ki, és csak az tud győzni, aki az utolsó pillanatig képes összpontosítani. A csalódást okozó olaszok, angolok és spanyolok kapcsán annyit, hogy utóbbiak kapitányát, Vicente del Bosquét lehet bírálni, de én még olyan edzővel nem találkoztam, aki megvált volna azon játékosaitól, akikkel előzőleg sikert sikerre halmozott” – mondta Kis Károly aheol.hu-nak.Kis Károly aheol.hu-nak.

Kis Károly szerint Hodgsont 10-15 magyar edző is lenyomta volna (Fotó: 101greatgoals.com)
Kis Károly szerint Hodgsont 10-15 magyar edző is lenyomta volna (Fotó: 101greatgoals.com)

„Inkább fáradt volna a címvédő, mint sem hogy elfelejtett volna futballozni a társaság. De ha már a szakvezetőknél tartunk: a sokat kritizált magyar edzői karból tudnék legalább tíz-tizenöt kollégát mondani, aki Angliával jobban szerepelt volna, mint most Roy Hodgson. A portugálok esetében úgy láttam, hogy nem Cristiano Ronaldo volt egyedül, hanem szanaszét volt az a csapat, amelyik felvonultatta mondjuk Nanit, Pepét és Coentraót. A belgák tetszenek, ám csak azoknak lehet meglepetés a szereplésük, akik nem figyelték az előzményeket” – tette hozzá a szolnoki mester.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik