Vb 2014: Suárez, Cavani, Forlán - a nagy trió az uruguayi keretben

Vágólapra másolva!
2014.05.13. 07:46
null
Ezen a vb-n alighanem inkább Suárez és Cavani kapja a vezérszerepet, nem Forlán – ám az uru csatártrió így is nagyon erős (Fotó: Imago)
Óscar Tabárez, az uruguayi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette huszonöt fős, bő keretét a nyári, brazíliai világbajnokságra.

A keretben természetesen helyet kapott az előző világbajnokságon elődöntős uruguayiak nagy támadótriója, Luís Suárez, Edinson Cavani és Diego Forlán – a Cristian Stuanival és Abel Hernándezzel kiegészült csatáregység a vb egyik legerősebbje lehet. Az egyetlen, a válogatottban még nem szerepelt játékos a paraguayi Libertad kapusa, Rodrigo Munoz. Tabárez mindössze egy játékost hívott be az uruguayi bajnokságból, ráadásul Sebastián Coates is csak a Liverpool kölcsönjátékosaként futballozik a Nacionalban.

Az uruguayi lehet a világbajnokság egyik legidősebb csapata, az átlagéletkor 28 év, hét játékos jár a harmincas éveiben. A csapat legifjabbja az Atlético Madrid védője, a mindössze 19 éves José Maria Giménez. Tabárez három tartalékot is kiválasztott: Andrés Scotti (Nacional), Álvaro Fernández (Gimnasia La Plata) és Gonzalo Castro (Real Sociedad) beugrásra kész, ám nem utazik el a csapat edzőtáborába.

Uruguay a magyar labdarúgó-válogatottal egy Eb-selejtezőcsoportba került Észak-Írországgal (május 30.), valamint Szlovéniával (június 4.) mérkőzik meg a világbajnokság előtt, hogy aztán ott Costa Ricával, Angliával és Olaszországgal csapjon össze a csoportmérkőzéseken.

AZ URUGUAYI KERET A VILÁGBAJNOKSÁGRA
Kapusok:
Fernando Muslera (Galatasaray – török), Martín Silva (Vasco Da Gama – brazil), Rodrigo Munoz (Libertad – paraguayi)
Védők: Diego Lugano (West Bromwich Albion – angol), Diego Godín (Atlético Madrid – spanyol), José Maria Giménez (Atlético Madrid – spanyol), Martin Cáceres (Juventus – olasz), Maximiliano Pereira (Benfica – portugál), Jorge Fucile (Porto – portugál), Sebastian Coates (Nacional)
Középpályások: Egidio Arévalo Ríos (Morelia – mexikói), Walter Gargano (Parma – olasz), Diego Pérez (Bologna – olasz), Sebastián Eguren (Palmeiras – brazil), Álvaro González (Lazio – olasz), Alejandro Silva (Lanús – argentin), Álvaro Pereira (Sao Paulo – brazil), Cristian Rodríguez (Atlético Madrid – spanyol), Gastón Ramírez (Southampton – angol), Nicolás Lodeiro (Botafogo – brazil).
Támadók: Luís Suárez (Liverpool – angol), Edinson Cavani (PSG – francia), Diego Forlán (Cerezo Oszaka – japán), Cristian Stuani (Espanyol – spanyol), Abel Hernández (Palermo – olasz).

AZ NSO AJÁNLJA: A 2014-ES VILÁGBAJNOKSÁG KERETEI

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik