Vb 2014: Nem voltam csúcsformában a tornán - Lahm

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.08. 20:17
A német válogatott csapatkapitánya, Philipp Lahm elismerte, hogy sem ő, sem a csapat nem volt a topon eddig, de meg szeretnék nyerni a vb-t.

„Elismerem, hogy nem voltam csúcsformában a tornán, de nem is rám vagy egy másik játékosra kell koncentrálni, hanem a csapat egészére – mondta Lahm a Times of Indiának. – A válogatott sikere a legfontosabb, az, hogy győztesként vonuljunk le a mérkőzések végén.”Lahm a Times of Indiának. – A válogatott sikere a legfontosabb, az, hogy győztesként vonuljunk le a mérkőzések végén.”

A Bayern München játékosa az első négy mérkőzésen középpályásként játszott, a Franciaország elleni negyeddöntőn azonban ismét a védelem jobb oldalán kapott lehetőséget Joachim Löw szövetségi kapitánytól.

„Nem lepődtem meg a döntésén, az edző dolga meghatározni, melyik játékos milyen pozícióban játsszon, milyen formációban állunk fel, valamint, hogy ki kezd. Nem voltunk hibátlanok, de sok mindent jól csináltunk, ezért ott vagyunk az elődöntőben. Voltak szép támadásaink, ám az utolsó passz vagy a befejezés nem mindig volt tökéletes.”

„Azért jöttünk Brazíliába, hogy elhódítsuk Németország negyedik világbajnoki címét, mi akarjuk hazavinni a trófeát!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik