Dos Santosék a kolumbiai bírókat is legyőzték

Vágólapra másolva!
2014.06.13. 17:54
null
Hatalmas esőben kezdődött el a Mexikó–Kamerun összecsapás (Fotó: Action Images)
A brazíliai labdarúgó-világbajnokság második meccsén, az A-csoportban Mexikó három gólt is szerzett, de csak egyet adott meg a kolumbiai játékvezetői hármas, ám ez is elég volt a közép-amerikaiak 1–0-s győzelméhez Kamerun ellen.

 

Az A-csoportból kiemelkedő Brazília, Horvátország páros csütörtöki összecsapásához (3–1-re győztek a brazilok) sem érdeklődésében, sem a pályára lépő klasszisok számában nem lehet az A-csoport másik mérkőzéséhez, a MexikóKamerun összecsapáshoz mérni, amely egy valamiben mégis nagyon hasonlított a tegnapihoz – a játékvezetőről szólt...

A vb legkisebb stadionja, a 42 ezer néző befogadására alkalmas natali aréna nem telt meg teljesen (38 ezren voltak kíváncsiak a meccsre) a 2012-es és a 2000-es olimpiai bajnok nemzet mai összecsapására, ráadásul hatalmas esőben kezdődött a találkozó, amelyen az első percekben még nem forogtak veszélyben a kapuk.

A meg nem adott gólok
A meg nem adott gólok

A két éve a londoni ötkarikás játékokon aranyérmet nyerő csapatra is építő (abból az együttesből hárman kerültek be a Kamerun elleni kezdőbe, Héctor Herrera, Orbie Peralta, Giovani dos Santos) mexikóiak annak ellenére támadóbb szellemben kezdték a meccset, hogy öt védővel álltak fel.

A 11. percben első helyzetüket gólra is váltották a közép-amerikaiak, apró szépséghiba, hogy a középen kiugró brazil származású Giovani dos Santos találatát les címén érvénytelenítette a kolumbiai Wilmar Roldán játékvezető. A visszajátszások tanúsága szerint tévesen, a mexikói csatár ugyanis egy vonalban állt a védőkkel az indítás pillanatában.

A meg nem adott gól után visszaesett a mexikói lendület, Kamerun került némi mezőnyfölénybe. A 2000-es olimpiai bajnok csapatból hírmondónak megmaradó Samuel Eto'ónak volt is egy nagy helyzete, Benoit Assou-Ekotto bal oldali, mesteri beadásából hét méterről mellé lőtt, a labda érintette a kapufát, majd szerzett egy lesgólt is az afrikai csapat.

Az valóban les volt, szemben a mexikóiak második meg nem adott góljával, amikor egy bal oldali szöglet után Dos Santos az egyik kameruni védő fejéről elé kerülő labdát továbbította közelről a kapuba. A kolumbiai játékvezető és segítője azonban nem vette észre, hogy az egyik afrikai ért bele a labdába, így ismét tévesen érvénytelenítette Dos Santos találatát.

Egy félidő után tehát Mexikó nem bírt a kolumbiai játékvezetőkkel (Roldán két segítője Humberto Clavijo és Eduardo Díaz), így 0–0-ra állt Kamerun ellen.

Érthető Dos Santos dühe, két gólját sem adta meg a játékvezető (Fotó: Action Images)
Érthető Dos Santos dühe, két gólját sem adta meg a játékvezető (Fotó: Action Images)

 

A második félidő elején a mexikóiak már úgy érezhették, hogy tényleg átok ül rajtuk, főképp Dos Santoson. A Villarreal csatára előbb remek passzt adott Oribe Peraltának, aki a kapusba lőtt, majd bő tíz perccel később Dos Santos ziccere akadt el Charles Itandje-ban.

Ez utóbbi lövésnél azonban, a meccsen először szerencséjük volt a zöld mezeseknek, a labda ugyanis Peralta elé pattant, aki tíz méterről a bal alsóba lőtt. 1–0

Mexikó nagyon megérdemelte a vezetést, és a győzelmet is, Kamerun nem tudott ritmust váltani, egészen a hajráig nem tudta nyomás alá helyezni az ellenfelet (az utolsó percekben két helyzetük is volt az afrikaiaknak, de a másik oldalon a csereként beálló Javier Hernández is ziccert hibázott), így Miguel Herrera csapata 1–0-ra győzött.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJÁT IDE KATTINTVA TEKINTHETI MEG!

Peralta gólja döntötte el a meccset (Fotó: Action Images)
Peralta gólja döntötte el a meccset (Fotó: Action Images)

 

VB 2014
A 2. JÁTÉKNAP PROGRAMJA

A-CSOPORT

MEXIKÓ–KAMERUN 1–0
Natal, Arena das Dunas, 38 958 néző. Vezette: Roldán (kolumbiai)
MEXIKÓ:
Ochoa – Aguilar, Márquez, Rodríguez, Moreno, Layún – Herrera (Salcido, 92.), Vázquez, Guardado (Fabián, 69.) – G. Dos Santos, Peralta (J. Hernández, 74.)
KAMERUN: Itandje – Chedjou, Djeugoue (Nounkeu, a szünetben), Nkoulou, Assou-Ekotto – Mbia, Song (Webó, 79.), Enoh – Moukandjo, Eto'o, Choupo-Moting
Gólszerző:
Peralta (61.)

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Brazília 1 1 3–1 +2 3
2. Mexikó 1 1 1–0 +1 3
3. Kamerun 1 1 0–1 –1 0
4. Horvátország 1 1 1–3 –2 0

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

BEHARANGOZÓ ITT!

AZ A-CSOPORT PROGRAMJA
A-CSOPORT
1 2014. 06. 12., 22:00 Sao Paulo Brazília–Horvátország 3–1
2 2014. 06. 13., 18:00 Natal Mexikó–Kamerun 1–0
17 2014. 06. 17., 21:00 Fortaleza Brazília–Mexikó
18 2014. 06. 19., 00:00 Manaus Kamerun–Horvátország
33 2014. 06. 23., 22:00 Brazíliaváros Kamerun–Brazília
34 2014. 06. 23., 22:00 Recife Horvátország–Mexikó

KERETEK

Mexikó
Kapusok: 1 José de Jesús Corona (Cruz Azul), 13 Guillermo Ochoa (Ajaccio – francia), 12 Alfredo Talavera (Toluca)
Védők: 4 Rafael Márquez (León), 5 Diego Reyes (Porto – portugál), 7 Miguel Layún (América), 22 Paul Aguilar (América), 18 Andrés Guardado (Leverkusen – német), 15 Héctor Moreno (Espanyol – spanyol), 2 Francisco Rodríguez (América), 3 Carlos Salcido (Tigres UANL), 16 Miguel Ponce (Deportivo Toluca)
Középpályások: 21 Carlos Pena (León), 6 Héctor Herrera (Porto – portugál), 17 Isaác Brizuela (Toluca), 8 Marco Fabián (Cruz Azul), 23 José Juan Vázquez (León), 20 Javier Aquino (Villarreal – spanyol)
Támadók: 14 Javier „Chicharito" Hernández (Manchester United – angol), 10 Giovani dos Santos (Villarreal – spanyol), 9 Raúl Jiménez (América), 11 Alan Pulido (Tigres), 19 Oribe Peralta (Santos Laguna)
Szövetségi kapitány: Miguel Herrera

Kamerun
Kapusok: 16 Charles Itandje (Konyaspor – török), 23 Sammy N'Djock (Fethiyespor – török), 1 Loic Feudjou (Coton Sport)
Védők: 22 Allan Nyom (Granada – spanyol), 5 Dany Nounkeu (Besiktas – török), 4 Cédric Djeugoué (Coton Sport), 14 Aurélien Chedjou (Galatasaray – török), 3 Nicolas N'Koulou (Marseille – francia), 12 Henri Bedimo (Lyon – francia), 2 Benoit Assou-Ekotto (QPR – angol)
Középpályások: 18 Enoh Eyong (Antalyaspor – török), 11 Jean Makoun (Rennes – francia), 21 Joël Matip (Schalke – német), 17 Stéphane Mbia (Sevilla – spanyol), 7 Landry N'Guémo (Bordeaux – francia), 6 Alexandre Song (Barcelona – spanyol), 20 Edgar Salli (Lens – francia)
Támadók: 9 Samuel Eto'o (Chelsea – angol), 13 Maxim Choupo-Moting (Mainz – német), 8 Benjamin Moukandjo (Nancy – francia), 10 Vincent Aboubakar (Lorient – francia), 15 Pierre Webó (Fenerbahce – török), 19 Fabrice Olinga (Zulte Waregem – belga)
Szövetségi kapitány: Volker Finke (német)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik