Vb 2014: Megbotlottam és nekiestem Chiellininek - Suárez

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.28. 09:02
null
Suárez csak elvesztette egyensúlyát (Fotó: Reuters)
Nyilvánosságra került a FIFA hivatalos jelentése a Luis Suárez-ügyről. A játékos állítja, csak elvesztette az egyensúlyát…

 

A FIFA 12 oldalas dokumentumot hozott nyilvánosságra, melyben részletesen ismerteti a Luis Suárez-ügyet, illetve a fegyelmi bizottság vizsgálatát. A jelentésben a játékvezetők álláspontja mellett a vétkes labdarúgó nézőpontját is ismertetik. Suárez véleményét az Uruguayi Labdarúgó-szövetség faxon juttatta el a FIFA-hoz.

„Az ütközésnél összeakadt a két térdem, elvesztettem az egyensúlyomat és nekiestem ellenfelemnek. Az ütközéskor az arcommal eltaláltam a vállát, aminek következtében véraláfutás lett az államon és több fogamban is fájdalmat éreztem. Ez történt, nem igazak a harapásról vagy harapási szándékról szóló állítások” – olvasható a FIFA hivatalos jelentésében Suárez álláspontja.

Úgy tűnik, a FIFA-t nem hatotta meg az uruguayi csatár nyilatkozata, s a felvételek alapos megvizsgálása után Suárezt kilenc válogatott mérkőzésre és négy hónapig mindennemű futballtevékenységtől eltiltotta, továbbá 100 ezer svájci frankra (mintegy 25 millió forintra) megbüntette.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik