Vb 2014: kínos hibát követett el a szaklap, Lugano kiszúrta

Vágólapra másolva!
2014.06.09. 13:43
A L’Équipe-nél kissé figyelmetlenek voltak a labdarúgó-vb-s kiadványuk szerkesztésénél, és a Dél-Amerikát ábrázoló térképükön felcserélték Uruguayt Paraguayjal. Diego Lugano, az uruguayi válogatott csapatkapitánya kiszúrta a francia szaklap hibáját.

A 176 215 négyzetkilométernyi Uruguayt a több mint kétszer nagyobb Paraguay (406 752 km2) helyére írták a L’Équipe szerkesztői, Diego Lugano, a korábban a Paris Saint-Germainben is légióskodó uruguayi védő azonban nem vette örömmel országa „területnövekedését”.

„Vajon ha világbajnokok lennénk, tudnák, hogy hol van Uruguay? A tekintélyes L’Équipe…” – kommentálta a bakit a Twitteren ingerülten a 93-szoros válogatott védő, aki legutóbb a West Bromwich Albion alkalmazásában állt.Diego Lugano, a korábban a Paris Saint-Germainben is légióskodó uruguayi védő azonban nem vette örömmel országa „területnövekedését”.

„Vajon ha világbajnokok lennénk, tudnák, hogy hol van Uruguay? A tekintélyes L’Équipe…” – kommentálta a bakit a Twitteren ingerülten a 93-szoros válogatott védő, aki legutóbb a West Bromwich Albion alkalmazásában állt.

Az uruguayi válogatott a D-csoportban Olaszországgal, Angliával és Costa Ricával küzd meg a továbbjutásért, Paraguay viszont ezúttal nem jutott ki a világbajnokságra.

Uruguay és Paraguay helyet cserélt a L’Équipe kiadványában
Uruguay és Paraguay helyet cserélt a L’Équipe kiadványában

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik