Vb 2014: Kassai Viktor nem került be a játékvezetői keretbe

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.15. 08:43
null
A 2012-es Eb után az idei vb-n Kassai nem osztogathatja a lapokat (Fotó: Reuters, archív)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) kijelölte a nyári brazíliai világbajnokság játékvezetői keretét – adta hírül a FIFA hivatalos közleményben. A 25 kiválasztott bírói hármasba nem került magyar trió, így Kassai Viktor a 2012-es Európa-bajnokság után a vb-n nem lesz ott.

 

 

A FIFA játékvezetői bizottsága kedden Zürichben ülésezett Jim Boyce elnökletével, és kijelölte azt a 25 játékvezető hármast és 8 tartalék duót, akik 43 országot képviselve utaznak a 2014-es brazíliai világbajnokságra. Az IFFHS által 2013-ban a világ 3. legjobbjának megválasztott Kassai Viktor nem került be a keretbe.

24 ÉV UTÁN A KERETBEN SEM

Az elmúlt világbajnokságokon mindig foglalkoztatott a FIFA magyar játékvezetőt. Legutóbb, 2010-ben éppen Kassait, aki a 2006-os tornán a tartalékok közé fért be. 2002-ben Székely Ferenc partjelzőként volt kerettag, 1998-ban viszont Vágner László síppal a kézben működött közre – a Chile–Kamerun (1–1) találkozón az afrikaiak felháborodását váltotta ki –, Puhl Sándor 1994-ben vb-döntőt kapott. Előttük Németh Lajos (1986) és Palotai Károly (1978, 1982) vett részt vb-n magyar játékvezetőként.

2011 szeptemberében 52 játékvezetői trió kezdte meg a FIFA vb-re felkészítő programját, közülük a nemzetközi szövetség 25-öt választott ki az alábbi kritériumok alapján: személyiség, helyzetértékelés és játékvezetői felfogás.

Európából német, török, svéd, holland, szerb, portugál, olasz, spanyol és angol játékvezetői trió utazik, a biztonsági tartalék duó pedig norvég. A teljes listát ide kattintva tekinthetik meg.

Kassai Viktor és stábja kellemetlen emléket hagyott magáról a legutóbbi nagy futballtornán – a 2012-es Eb-n az ukránoknak nem adta meg az angolok elleni szabályos góljukat, a társrendezők a csoportkörben 1–0-ra kikaptak –, de az azt követő nemzetközi idényben hat BL-meccset kapott. Egyet a selejtezőben, hármat a csoportkörben, kettőt a kiesés szakaszban. A Bayern–Barcelona elődöntő első meccse (4–0) azonban nagy visszhangot váltott ki. A németek két büntetőt kértek rajta számon, a spanyolok pedig azt, hogy két bajor találatot lesállás előzött meg.

A most zajló idényben ősszel három BL-találkozón fújhatta a sípot – Juventus-Galatasaray (2–2), Schalke-Chelsea (0–3), Napoli–Arsenal (2–0) –, plusz egy El-meccsen. A vb-selejtezők során övé volt az orosz–portugál, a francia–spanyol és a bolgár–cseh összecsapás, továbbá a Mexikó–Új-Zéland (5–1) interkontinentális pótselejtező. Tavaly két meccset kapott az U20-as vb-n, valamint az ázsiai Golf-kupán.

SZAVAZÁS

Kassai Viktor nem került be a 2014-es világbajnokság játékvezetői keretébe. Mi a véleménye erről?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik